Iz medija
 
Opširnije
 
Opširnije
 
Opširnije

 
Opširnije
Općina Jelenje gubi financijski "težak" sudski spor. Naime, direktorica Komunalnog društva Jelen Ružica Gregov na pragu je dobivanja sudske presude zbog nelegalnog dobivenog otkaza.

Početkom prosinca ove godine održana je parnica na Trgovačkom sudu u Rijeci. Ista se vodi protiv Općine Jelenje zbog nelegalnog davanja otkaza direktorici Komunalnog društva Jelen gospođi Ružici Gregov.

Kako doznajemo od mještana, u zadnjih dvije godine održano je nekolicina rasprava i u više navrata je sudski predloženo da se tuženik (Općina Jelenje) očituje i nagodi s bivšom direktoricom Komunalnog društva Jelen. Međutim, bivši načelnik Ervin Radetić se u više navrata oglušio na preporuke suda i time trajno oštetio općinski proračun, a šteta će se brojati u stotinama tisuća kuna.

Općina Jelenje gubi spor od nekoliko stotina tisuća kuna

Novi list opširno je pisao o sumanutim potezima Ervina Radetića.

Treba napomenuti kako se na Trgovačkom sudu u Rijeci trenutno vode dvije odvojene parnice. Jedna se odnosi na vraćanje Ružice Gregov na staro radno mjesto zbog nezakonitog otkaza, a drugi spor se vodi radi potraživanja sredstava na ime starog radnog mjesta.

Zbog neracionalnog ponašanja, sada već bivšeg načelnika Ervina Radetića i njegove pravne službe koji su ga savjetovali o postupanju, sad je vidljivo da gotovo sve parnice koje su pokrenute padaju jedna za drugom, a razlog je očito nepoznavanje propisa i zakonskih normi te samovolja i bahatost.

Ne treba smetnuti s uma da su vijećnici Nezavisne liste birača Ervina Radetića uz punu podršku dva vijećnica Hrvatske demokratske zajednice (Ivoslav Ban, potpredsjednik Vijeća i Nikica Maravić, predsjednik Vijeća) davali punu podršku u realizaciji i naumu davanja otkaza.