Iz medija
 
Opširnije
 
Opširnije
 
Opširnije

 
Opširnije
Izgleda da se malo koji javni posao u našoj općini može napraviti legalno od početka do kraja. I iz ovog problema mogao je nastati skandal, ali nitko nije reagirao.

Mještani javljaju da je na igralištu u Podhumu ugrađena zemlja koja je prethodno ilegalno iskopana na Grobničkom polju. To je učinjeno iako nije dobivena suglasnost Ministarstva gospodarstva, a radi se o dubini zemlje od preko dva metra. Grobničko polje je nakon iskapanja na tom mjestu zatpavano zamjenskom sipinom.

Treba dakle postaviti pitanje za Ministarstvo gospodarstva, odnosno njegov odjel za rudarstvo koje treba glasiti zašto se nije reagiralo na takav čin. Naravno, sljedeće pitanje mora biti adresirano na Općinu Jelenje, odnosno njegovog načelnika, a ono treba sadržavati niz podpitanja.

Zašto se zemlja s Grobničkog polja tajno iskopavala, bez prethodnih konzultacija i traženja dopuštenja od strane nadležnog ministarstva? Zašto se u ovom slučaju nije poštovao institut javnosti posla na općem dobru, i tako dalje.

Puno je postavljenih pitanja u našoj općini, a nažalost još više je pitanja ostalo neodgovoreno. Tko zna kad će i hoće li ikada uopće itko na njih odgovoriti.