Dražice – parkirna mjesta obilježena bez suglasnosti i dozvole

Nova zanimljivost koju su nam dostavili mještani, vezana je uz ilegalna parkirna mjesta, tik uz županijsku cestu 5055 Dražice, odnosno uz sam kolnički trak do Boćarskog doma Dražice. Naime, načelnik Ervin Radetić na sebi je svojstven način odlučio uredovati i obilježavati nova parkirna mjesta, pritom ne poštujući proceduru, pripadajuće suglasnosti i dozvole.

– Inspekcijskim očevidom na županijskoj cesti Ž-5055 u Dražicama utvrđeno je da je ispred Boćarskog doma iscrtano uzdužno parkiralište uz sam kolnik i isto ulazi u prometni profil ceste čime ugrožava sigurnost odvijanja prometa, a nema nikakve prometne znakove kao ni suglasnost Županijske uprave za ceste PGŽ, pojašnjavaju u Ministarstvu prometa i infrastrukture.

Dražice - parkirna mjesta obilježena bez suglasnosti i dozvole

Vidljivi tragovi ilegalne radnje – parkirno mjesto označeno crnim crtama.

U rješenju je naloženo da vlasnik parkirališta (Općina Jelenje) izbriše horizontalnu signalizaciju uzdužnog parkirališta uz kolnik ceste zbog sigurnosti neometanog odvijanja prometa na županijskoj cesti Dražice-Jelenje.

Dražice - parkirna mjesta obilježena bez suglasnosti i dozvole

Rješenje i Zapisnik nadležnih institucija za sigurnost prometa.

Neovlašteni zahvat prema dostupnim podacima iznosio je 20 000 kn. Iz toga se da zaključiti kako naša pravna služba u Općini Jelenje, osim što ne razumije posao zašto su plaćeni, ista nije našla za shodno objasniti svom nadređenom, odnosno načelniku da je takve zahvate nemoguće provesti bez dozvola i suglasnosti.

– Svaki dan prolazio sam pješice na relaciji Dražice – Jelenje i ugledavši što se dešava s ucrtanim linijama na parkingu kod Boćarskog doma shvatio sam da ovo nije normalno. Sada imamo crne crte kojima se očito htjelo precrtati bijele crte koje su označavale parkirna mjesta. Smijem li ja ovdje parkirati svoje vozilo? – piše zabrinuti mještanin na našu adresu.

Dražice - parkirna mjesta obilježena bez suglasnosti i dozvole

Ilegalni parking uz županijsku cestu 5055

Obavještavamo mještane da unatoč iscrtanim linijama, ne parkiraju, jer bi u protivnom i prema mišljenju struke ugrozili sigurnost cestovnog prometa na navedenoj lokaciji. Do dana današnjeg Općina Jelenje nije obavijestila javnost o navedenom problemu i tako dovela mještane u zabludu.

Naše Jelenje pratite putem aplikacije za Android i društvene mreže Facebook.

Skip to content