Naše Jelenje – kap sreće u moru tuge

Mnogo se toga, uglavnom negativnog događalo u posljednje tri godine na području naše općine. Od dolaska na vlast aktualne vrhuške u političkom životu naše općine ne ide sve onako kako većina mještana želi. Nema investicija i gospodarskog uzleta Jelenja, ali niti onog osnovnog. Nema dječjih osmjeha, zadovoljnih obitelji, novih radnih mjesta i jedinstvene prilike za boljom budućnošću koju naši mještani zaslužuju. Malotko je mogao pretpostaviti da će uopće morati nastati ova internetska stranica kao simbol pobune protiv lošeg života naše općine na svim razinama.

Naše Jelenje nastalo je kao nasušna potreba naših mještana za pravim saznanjima o životu u Jelenju. Ona su često skrivena ispod debelog sloja pijeska u kojeg ih sustavno zakopava vladajuća garnitura na čelu s načelnikom Ervinom Radetićem. U načelu, svrha ovog portala je promicanje istine o našoj općini u posljednje tri godine tiranije, nepotizma, političke podobnosti, teroriziranja, vrijeđanja i omalovažavanja – prokušanih metoda kojima se od dolaska na čelo Općine Jelenje služi njen načelnik Radetić u odnosu s mještanima.

 

Naša misao vodilja su potrebe naših sužitelja, ljudi koje svakodnevno susrećemo na cesti i upućujemo im tople pozdrave. Mi želimo naše sumještane saslušati i pomoći im kad god je to moguće, zbog toga da njima bude bolje. Problema nažalost ima puno, a Općina Jelenje za njih ima dijametralno suprotnu količinu sluha. Drugim riječima, za njene je mještane niti najmanje nije briga.

Općina Jelenje u zadnje je vrijeme sve autističnija (“sama sebi dovoljna Općina”), mi želimo komunicirati s našim susjedima, s cijelom Hrvatskom i svijetom, želimo biti otvoreni prema novim idejama, poslovima i svim ljudima dobre volje. S vanjskim subjektima poput ostalih, čak i susjednih gradova i općina nema gotovo nikakvu komunikaciju, njen je položaj na internetu jednak onome od prije 20 godina, prezentacija u medijima, turističkim vodičima i u očima njenih slučajnih posjetitelja još je očajnija i količinom malobrojnija. To vrijeme jednom mora prestati.

Naše Jelenje - kap sreće u moru tuge

Novinski članak objavljen u Novom listu u petak 17.06.2016.

Iza ovog portala stoji jelenjski ogranak Primorsko-goranskog saveza (PGS) koji ga je realizirao vlastitim snagama. Nije nam bilo teško niti osmisliti ideju za vizualni identitet web-stranice koji se sastoji od tri detalja. Zeleni štit simbolizira zaštitu mještana od svega negativnog što je u posljednje tri godine za našu općinu učinio načelnik Ervin Radetić. Gore nabrojane osobine njegovog upravljanja samo su neke u nizu nabrajanja koje bi se teško mogle zaustaviti i nakon stotinu epiteta i imenica.

Nadalje, valovite linije simboliziraju Rječinu, našu Ričinu koja bi vjerojatno i progovorila da može, budući da je ona naš izvor i pokretač života. Konačno, sve završava s jelenom, simbolom naše općine.

Ova vrlo pregledna i nadasve jednostavna stranica napravljena je zbog vas, dragi naši sumještani. Na njoj možete pratiti sve aktualnosti i događaje iz naše općine, što o nama pišu mediji, a možete i sami postaviti pitanje koje vas muči. Javite nam se s vašim idejama i prijedlozima, jer interes svih nas zajedno mora biti bolji život i perspektiva za mlade, a sigurnost za starije.

Jedna od glavnih značajki portala je brojač koji označava koliko dana, sati i minuta još predstoji sadašnjem načelniku naše općine, Ervinu Radetiću do kraja njegovog prvog i posljednjeg mandata.

Skip to content