Referendumom protiv nerada i izolacije u Općini Jelenje

Novi list od 28. lipnja 2014. godine u tekstu pod naslovom: Referendum za smjenu načelnika Radetića detaljno opisuje koje se aktivnosti moraju odraditi da bi se smjenilo tek izabranog načelnika nakon samo godine dana mandata i nasilnog ponašanja prema udrugama, mještanima i zaposlenicima Općine Jelenje.

Referendumom protiv nerada i izolacije u Općini Jelenje

U Jelenju je prije dvije godine vladao strah. Mještane naše općine bilo je strah staviti potpis na papir za smjenu načelnika Erivna Radetića. Neki su mu prilikom lokalnih izbora 2013. godine vjerovali, neki nisu ni znali za njega pa su jednostavno glasovali za njega. Nakon godinu dana velika ih se većina žalila njegovim političkim oponentima koji su pokušali organizirati referendum.

– Prošla je godina dana nerada tijela Općine Jelenje i općinskog načelnika. U tom smo razdoblju postali nepoželjni i u Županiji i u Gradu Rijeci, stvoren je loš odnos s drugim jedinicama lokalne samouprave riječkog prstena. Najgore od svega je što Radetić pokušava uništiti sve što je vrijedno na našem području, pa je Općinu odveo deset godina unazad”, rekao je predsjednik jelenjskog PGS-a i bivši općinski načelnik Branko Juretić.

Odustalo se od brojnih kapitalnih projekata, od kojih su mnogi mogli biti kandidirani za povlačenje sredstava iz europskih fondova. Potjerani su mnogi ljudi koji su godinama bili uključeni u rad Općine, vlada zapošljavanje rođaka pa je tako urednica novog općinskog glasila nakon ukinutog Informatora trebala postati načelnikova sestra.

Skip to content