Kontra Radetića i glavni vatrogasni zapovjednik RH

Dana 28. rujna 2013. godine Novi list je objavio vijest da su vatrogasni čelnici Republike Hrvatske i Županije Primorsko-goranske podržali jelenjski DVD u borbi protiv odluke o izbacivanju iz vatrogasnog doma. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković stigao je osobno dati podršku svojim vatrogascima u nastojanju sačuvanja imovine i opreme Dobrovoljnog vatrogsnog društvo “Ivan Zoretić Španac” Jelenje.

Kontra Radetića i glavni vatrogasni zapovjednik RH

Tucakovićev se dolazak dogodio u jeku jedne od bitki u konstantnom ratu između jelenjskih vatrogasaca i općinskog načelnika Ervina Radetića. Međutim, zanimljivo je da je glavni vatrogasni zapovjednik RH u jelenjski Vatrogasni dom stigao prije od Radetića čija je kancelarija od istog udaljena nekoliko desetaka metara.

– Nećemo dozvoliti da vam netko uništi vatrogasni dom, a time i vaše vatrogastvo. Drago mi je da sam vam mogao dati podršku, a još draže će mi biti ako vam uspijem pomoći. Vi ovo ne zaslužujete, vi zaslužujete još bolje uvjete, a ne da se vaš dom prenamjenjuje, rekao je Tucaković po dolasku u Jelenje.

Tada je predsjednik jelenjskog DVD-a Mark Kovačić bio prisiljen načelniku Radetiću predati ključeve Vatrogasnog doma, no to se nije dogodilo iako su vatrogasci na ulaz bili primorani parkirati vatrogasno vozilo kako bi Radetiću zapriječili ulaz.

Na žalost po jelenjske vatrogasce, ni tri godine kasnije situacija nije ništa bolja. Štoviše, stanje je još kaotičnije.

Skip to content