LED rasvjeta svijetli u svih 17 naselja Općine Jelenje

Svjetski: Cijelo Jelenje pod LED rasvjetom 🚀

Obnovljena zdravstvena stanica, izgrađeno reciklažno dvorište, nova LED rasvjeta, izgrađena i obnovljena dječja igrališta, nova škola i dvorana u Dražicama prave su i nove vrijednosti koje smo stvorili i poticaj su nam za dalje, kaže Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje

Završen je još jedan kapitalni projekt na jelenjskom području. Sva naselja dobila su kvalitetno osvjetljenje, ali i jednak standard javne rasvjete. Naime, kako ističu u Općini Jelenje, garancija na postavljene LED lampe je deset godina jer, radi se o iznimno kvalitetnim proizvodima. Stoga bi kvarova na sustavu, u budućnosti, svakako trebalo biti minimalno, što ujedno znači i osvijetljene te sigurnije ulice u noćnim satima. Ukupno je postavljeno nešto više od tisuću lampi na postojeći sustav, koji se svake godine dodatno širi novim rasvjetnim tijelima.

LED rasvjeta svijetli u svih 17 naselja Općine Jelenje

Jelenjska igra svjetla i noći

Buduća ulaganja

– Odrađen je tako projekt vrijedan više od 2,6 milijuna kuna na modernizaciji javne rasvjete, odnosno zamjene postojeće stare infrastrukture s modernom novom LED tehnologijom. Veliki i značajan projekt poboljšava komunalnu infrastrukturu te omogućava da sva jelenjska naselja imaju istu kvalitetu ulične rasvjete, napominje načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, dodajući kako je cilj njegovog tima, od početka mandata, podjednakorazvijati svih sedamnaest naselja na jelenjskom području.

 

LED rasvjeta svijetli u svih 17 naselja Općine Jelenje

Nekoliko mjeseci trajali su radovi postavljanja LED-rasvjete

Načelnik Marčelja podsjeća kako je tvrtka Elos d.o.o. bila zadužena za realizaciju projekta, a radi se o vodećem pravnom subjektu na području Hrvatske za projektiranje, dizajniranje i izvođenje svjetlotehničkih rješenja na svim područjima primjene. Sam projekt financira se uštedama ostvarenim u potrošnji električne energije, odnosno održavanju u narednih šest godina, a jamstveni rok na izvršene radove i postavljene proizvode je deset godina.


2018. godine započela je prva faza postavljanja LED rasvjete na ulasku u Dražice


Održavanje u jamstvenom roku podrazumijeva da izvođači radova otklanjaju sve kvarove na samim svjetiljkama na području Općine Jelenje. Ovim projektom upisana je i sva rasvjeta u računalni sustav za prijavu kvarova i njezino održavanje, stoga je planiranje nove rasvjete sada lakše provesti.

LED rasvjeta svijetli u svih 17 naselja Općine Jelenje

Robert Marčelja, načelnik koji je pokrenuo najveći investicijski ciklus u povijesti Općine Jelenje

– Ovim projektom zaokružio se postojeći sustav javne rasvjete, a sukladno mogućnostima u budućnosti i dalje ćemo nastaviti ulagati u javnu rasvjetu postavljanjem novih rasvjetnih tijela na mjestima gdje sada nema adekvatnog osvjetljenja. Dobra rasvjeta i osvjetljenost poboljšava sigurnost svih sudionika u prometu, a mijenja i vizuru samog mjesta. To je kvalitetno ulaganje u budućnost i komunalnu infrastrukturu, ističe načelnik Marčelja.

Brojni projekti realiziran su na području Općine Jelenje unazad četiri godine. Radi se o projektima koji su, u većini slučajeva, samo bili želja na papiru.

LED rasvjeta svijetli u svih 17 naselja Općine Jelenje

Marčelja: Nastavljamo i dalje unaprjeđivati naše Jelenje

– Obnovljena zdravstvena stanica, izgrađeno reciklažno dvorište, nova LED rasvjeta, izgrađena i obnovljena dječja igrališta, nova škola i dvorana u Dražicama prave su i nove vrijednosti koje smo stvorili i poticaj su nam za dalje. Suradnja s nadležnim institucijama i Primorsko-goranskom županijom nastavlja se i u budućem razdoblju.

Naglasio bih da je investicijski ciklus u posljednje četiri godine vrijedan više od 50 milijuna kuna. Uskoro  spremamo novi investicijski ciklus i projekte, stoga ne mislimo stati s razvojem našeg Jelenja, zaključuje Marčelja.

Skip to content