Marčelja: Prioritet u idućem mandatu je proširenje dječjeg vrtića, kanalizacija i izgradnja doma za starije

Što će se sve raditi i graditi u Jelenju u iduće 4 godine pročitajte u nastavku...

Robert Marčelja, sadašnji, a vjerujemo i budući načelnik Općine Jelenje u kratkim je crtama predstavio program rada za novo mandatno razdoblje od 2021. do 2025. godine.

Kao što je rečeno na tiskovnoj konferenciji, PGS i SDP Općine Jelenje u novom mandatnom razdoblju imaju za cilj realizirati 50 novih projekata, a u većem dijelu radi se o kapitalnim projektima koji su prije svega namijenjeni djeci, roditeljima i umirovljenicima te pridodaju novi komunalni standard cijeloj našoj zajednici.

– Ukupna vrijednost naših projekata za iduće 4 godine iznosi 200 milijuna kuna. Kada uzmemo u obzir da je sadašnji investicijski ciklus veći od 50 milijuna govorimo o iskoraku naprijed u iznosu od 4 puta, naglasio je Robert Marčelja, predstavljajući program pod nazivom Dokazana snaga Jelenja, dodajući kako je za dobar dio projekata već ishodovana građevinska dozvola ili su namaknuta sredstva iz HR ili EU fondova ili su već potpisani ugovori.

Marčelja je kazao kako je prioritet u izgradnji svakako projekt proširenja vrtića u Podhumu. Projekt je već prijavljen na EU i HR fondove i vjerujemo da bi sredinom godine mogli dobiti zeleno svjetlo te potrebna sredstva kako bi proširili kapacitete i u potpunosti zadovoljili upisnu listu u narednom periodu.

Marčelja: Prioritet u idućem mandatu je proširenje dječjeg vrtića, kanalizacija i izgradnja doma za starije

Predstavljanje programa održano je u Domu kulture Dražice, uz poštivanje epidemioloških mjera

Drugi kapitalni projekt je izgradnja vodovoda i kanalizacije. Radi se o 44 km kanalizacije kao novog sustava na našem području koji do sada ne postoji i 24 km vodovoda čime bi se proširila postojeća infrastruktura. Ugovori su potpisani, natječaji raspisani i vjerujemo da bi do sredine mandata radovi na terenu trebali započeti.

Uskoro ćemo započeti i s proširenjem groblja na novoj parceli. Radi se ukupno o 300 novih grobnih mjesta koje ćemo realizirati po fazama, naglasio je Marčelja.

Nadalje, nastavit ćemo s izvrsnom suradnjom s Primorsko-goranskom županijom te zajedno izgraditi dom za starije i nemoćne mještane kao ispostavu doma Kantrida. Naši umirovljenici dobit će tako dodatne kapacitete i mogućnost korištenja doma u svojem kraju i blizu svojih obitelji. Također u suradnji sa županijom obnovit će se i spomenik Podhumskim žrtvama.

Marčelja: Prioritet u idućem mandatu je proširenje dječjeg vrtića, kanalizacija i izgradnja doma za starije

Izgradit ćemo i nove društvene prostorije u Podkilavcu za čiji je projekt građevinska dozvola ishodovana. Preostaje prijava na fondove nakon čega kreće realizacija.

Na Boćarski dom u Dražicama postavili bi solarne panele kako bi se postigla ušteda u električnoj energiji, saniralo krovište, a sam prostor osuvremenio.

Što se pak cesta tiče proširit ćemo cestu Zoretići – Kukuljani te završiti drugu fazu proširenja dionice Lubarska – Brnelići. Cilj je također postaviti novi asfalt kroz Grobničko polje te urediti pripadajuću biciklističku stazu i nogostup. Također proširit ćemo most na ulazu u Podkilavac.

Pročitajte kompletan program pod nazivom Dokazana snaga JelenjaŠto se svakodnevnih aktivnosti tiče planiramo uvesti logopeda. Prostor smo već uredili u čitaonici u Podhumu, ali zbog nedostatka te struke logoped još nije započeo s radom, pa vjerujemo da ćemo to u novom mandatnom razdoblju riješiti.

Općina Jelenje dobiti će certifikat prijatelja djece, a nastavit ćemo i s redovitim stipendiranjem učenika i studenata, kao i redovitim financiranjem jelenjisih udruga. Udruge će također moći koristiti novu školsko-sportsku dvoranu za realizaciju svojih programa.

Nastavit ćemo sa sufinanciranjem dječjeg vrtića ali i dodjelom potpora najboljim sportašima i sportskim djelatnicima.


[🚀] Što će se sve graditi u Naše Jelenje, kroz iduće 4 godine, pogledajte ekskluzivno na www.robertmarcelja.com 🏗 Robert…

Objavljuje Naše JelenjePonedjeljak, 12. travnja 2021.


U suradnji s našim planinarima Planinarski dom Hahlić dobit će nove sadržaje te nove planinarske puteve i šetnice do Grobničkih Alpi.

Što se gospodarstva tiče staru školsku zgradu u Jelenju stavit ćemo u funkciju gospodarstva i poduzetništva, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom koja je i vlasnik samog objekta i pripadajućeg zemljišta. Također, proširit ćemo poduzetničku zonu Astra u Dražicama prema Dubini.

Marčelja: Prioritet u idućem mandatu je proširenje dječjeg vrtića, kanalizacija i izgradnja doma za starije

Što se tiče same Dubine nastavit ćemo sa sanacijom, a na navedenom području planiramo Greenfield investiciju u vidu solarne elektrane, čijim će projektom naša lokalna zajednica dodatno financijski profitirati. Najprije kroz komunalni doprinos, potom komunalnu naknadu, odnosno rentu za svaki proizvedeni kilovat električne energije. U smjernicama Europske unije planirano je za iduće mandatno razdoblje poticanje obnovljivih izvora energije čime su postala dostupna sredstva za realizaciju ovog projekta. Osim solarne elektrane dio Dubine kao vodozaštitno područje postalo bi retencija, odnosno Hrvatske vode uredile bi predmetno područje radi skupljanja zaobalnih voda za vrijeme velikih padalina. Napominjem da se radi o području ukupne veličine 120 hektara.

Marčelja: Prioritet u idućem mandatu je proširenje dječjeg vrtića, kanalizacija i izgradnja doma za starije

Nakon predstavljanja programa, kraj Gašparovog mlina

Što se tiče rekreacije i turizma planiramo poboljšati planinarske puteve i biciklističke staze, a Rastočine će postati centar aktivnog turizma.

Dodatno ćemo još oplemeniti šetnicu uz Sušicu, a u sportskom centru u Dražicama izgradit će se košarkaško igralište i stolove za stolni tenis.

Također nastavit ćemo s već tradicionalnim manifestacijama na našem području.

Želja nam je zadržati razinu transparentnosti Općine Jelenje, a dodatno ćemo i proširiti Wi-Fi zone po našem Jelenju.

Program koji sam danas ukratko predstavio dostupan je u cjelovitom obliku u brošuri pod nazivom Dokazana snaga Jelenja. Isti program dostupan je i na mojoj službenoj web stranici robertmarcelja.com, kao mjestu za informiranje o kampanji i aktivnostima.

Marčelja: Prioritet u idućem mandatu je proširenje dječjeg vrtića, kanalizacija i izgradnja doma za starijeRobert Marčelja uputio je i znakovitu poruku svim našim sumještanima.

Pozivam moje drage sumještane da se odazovu na lokalne izbore koji su pred nama i daju povjerenju meni i našoj koaliciji PGS-SDP kako bi zajedničkim snagama nastavili u smjeru kojim smo krenuli pred četiri godine, a taj smjer je odgovorno upravljanje financijama, povlačenje sredstava iz europskih fondova, održavanje odnosno unaprjeđenje komunalnog standarda i da nam Jelenje i dalje ostane mjesto ugodnog življenja.

Skip to content