Marčelja: Zajedno za novu snagu Jelenja

Protiv nerada u općinskim strukturama, protiv sukoba interesa i za bolju budućnost mještana Jelenja. To su gesla s održane konferencije za novinare jelenjskog PGS-a, održane u središnjici stranke u riječkoj Ciottinoj ulici. Učinjeno je, kako kažu, ono što se moralo napraviti. Obustavljen je sudski spor između Općine Jelenje i Planinarskog društva Obruč. Točka prijepora bio je planinarski dom Hahlić.

– Sazvali smo sastanak s predstavnicima medija kako bismo uputili na rješavanje problema glede imovinsko-pravnih odnosa između Općine i planinara. Imovinsko-pravna pitanja su riješena, dom Hahlić je kao sudski predmet, stvar koja je pred pozitivnim krajem. Riješili smo taj problem, gotovo u pet do ponoć. Općina nije imala razumijevanja, a radi se o jednom od najboljih planinarskih domova u Hrvatskoj koji nije bio u punoj funkciji, rekao je Robert Maršanić, predsjednik kluba vijećnika PGS-a u Općini Jelenje.

 

Odluci o prekidanju sudskog spora između Općine i planinara protivila se lista birača bivšeg načelnika Ervina Radetića, kao i Nikica Maravić, predsjednik nedavno rasformiranog Općinskog vijeća. Svoje je mišljenje o ovoj temi dao i kandidat za načelnika Općine Jelenje na skorašnjim lokalnim izborima, Robert Marčelja.

– Dom Halić mogu voditi isključivo planinari. To mjesto ne smijemo politizirati. Sadašnji odnos s Planinarskim društvom Obruč kao nositeljem prava na korištenje doma Hahlić mora biti popravljen. Protekla vlast četiri godine nije ulagala u objekt, kao ni u planinarske puteve, a to je jedan od glavnih turističkih aduta naše Općine. To svakako želimo promijeniti, rekao je Marčelja.

Pred novinarima se razlagalo i ostalim aktualnim problemima iz života Općine. Jedan od takvih je i nedavna odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa po kojoj je isto kaznilo bivšeg općinskog načelnika Ervina Radetića i njegovu sestru Vandu Radetić-Tomić. Zaključeno je da je brat iz općinskog proračuna, na nelegalan način sestri isplaćivao sredstva na ime Jelenskih novina, glasnika Općine Jelenje koji je prestao izlaziti prije vremena.

“Niti jedna ozbiljna vlast ne bi smjela sebi priuštiti takav luksuz da brat sa sestrom usko surađuje i isplaćuje si sredstva poreznih obveznika, a pritom ne poštujući zakon”, dodaje Marčelja.

Marčelja: Zajedno za novu snagu Jelenja

Robert Maršanić, Robert Marčelja i Franjo Butorac u prostorijama PGS-a.

Glede lokalnih izbora, jelenjski PGS na njih izlazi samostalno, sa znanjem, kapacitetom i vizijom za dugoročno upravljanje Općinom Jelenje. Njena je budućnost usredotočena na mještane i njihove probleme. Uskoro će biti predstavljen i izborni program stranke, kao i kandidat za zamjenika općinskog načelnika.

– Kao kandidat za načelnika Općine Jelenje planiram otvoriti vrata svima koji su spremni iskoristiti njen ogroman potencijal. Neću vas kočiti na tom putu kao što je to činila vladajuća garnitura u protekle četiri godine, već ćemo zajedno činiti novu snagu Jelenja, istaknuo je Robert Marčelja.

Marčelja: Zajedno za novu snagu Jelenja

Skip to content