[MIHOJA] Najava: Ove godine naša Župa Jelenje slavi 230 godina od osnutka

Župna događanja: Mihoja 2020 od 27. do 29. rujna. Zbog korona virusa tradicionalna fešta i koncert u Dražicama izostat će ove godine.

U utorak 29. rujna blagdan je sv. Mihovila ark., zaštitnika Župe i Općine Jelenje i zaštitnik hrvatske policije. Ovogodišnja Mihoja u znaku je obilježavanja 230. godišnjice od osnutka Župe Jelenje. Zbog korona virusa tradicionalna fešta i koncert u Dražicama izostat će ove godine.

Duhovna priprava počinje u nedjelju 27. rujna. Molitva krunice je u 10:00 sati, dok će misa za starije, bolesne i nemoćne župljane biti u 10:30. Predvodi je mons. Giuseppe Vosilla, svećenik u miru. U liturgijskom pjevanju sudjeluje vokalna skupina KUD-a Zvir.

U ponedjeljak 28. rujna molitva krunice je 17.30 krunica nakon koje će u 18:00 sati biti slavljena misa na groblju za sve pokojne župljane i hrvatske branitelje. Predvodi vlč. Ivan Friščić, dekan i župnik Grada Grobnika.

[MIHOJA] Najava: Ove godine naša Župa Jelenje slavi 230 godina od osnutka

Crkva sv. Mihovila u Jelenju

U utorak 29. rujna na blagdan sv. Mihovila ark., misno slavlje u 8:00 sati predvodi vlč. Miroslav Pergl, župnik in solidum.

U 10:30 sati slavit će se misa za početak školske i vjeronaučne godine. Predvodi vlč. Josip Pende, povjerenik za mlade Riječke nadbiskupija i župni vikar na Gornjoj Vežici.

U 18:00 sati je molitva krunice nakon koje će svečanu koncelebriranu misu euharistijhsko slavlje u 18:30 sati predvoditi vlč. Marijan Žderić, župnik župa Tršće, Prezid i Čabar. Prije svetih misa biti će prilika za svetu ispovijed.

Liturgijsko pjevanje na misama će predvoditi župni zborovi.

Skip to content