Most u Jelenju – od nikud, nikamo

Mještani koji žive u Jelenju – predio Rupa poslali su nam nekoliko fotografija koje zorno pokazuju nelogičnosti u radu i rješavanju svakodnevnih problema mještana. Naime, stanovnici tog područja muku muče s potokom Lužac, koji za velikih oborina radi probleme i nekolicinu mještana doslovce odsiječe od ostalog djela mjesta.

– U više navrata dogovaralo se rješenje i projekt izgradnje mosta koji bi povezao odsječeni dio naselja i olakšao život nama mještanima. Zbog brzopletosti, neznanja i nepoštivanja procedure izgrađeni most je ostao bez funkcije – javlja ogorčeni mještanin.

Most u Jelenju - od nikud, nikamo

I mi imamo most koji ide od nikud, nikamo.

Prema riječima struke Općina Jelenje trebala je riješiti imovinsko-pravne odnose prilaznih cesta mostu, no, načelnik Ervin Radetić je prije izgradnje rekao da je to gotova stvar te je naložio izgradnju mosta bez svrhe iako su Hrvatske vode imale idejni projekt tzv. kosi most, koji bi puno kvalitetnije povezivao taj odvojeni dio naselja Jelenja. Kako nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi očito most nema svu potrebnu dokumentaciju npr. građevinsku ni uporabnu dozvolu jer se radi o javnom objektu.

– Načelnik se odlučio za jeftiniju varijantu koja kako to obično biva na kraju ispadne najskuplja. Nažalost utrošeni su veliki novci, a mještani i dalje muku muče s istim problemom – zaključuje mještanin.

Most u Jelenju - od nikud, nikamo

Stručnjaci su predlagali tzv. kosi most na ovoj poziciji koji bi imao puno bolje prometno rješenje.

Iz svega se da zaključiti da ako stručne službe na čelu s načelnikom Ervinom Radetićem nisu u stanju već izvjesno vrijeme riješiti imovinsko-pravne odnose prilazne ceste od svega nekoliko kvadrata, kako li će tek riješiti ozbiljnije projekte u našoj općini Jelenje na koje se stalno poziva.

Načelniče, zapamtite brzina nije uvijek vrlina.

P.S.
Nažalost nismo jedini u Hrvatskoj. Više na: http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/foto-most-do-kojeg-se-ne-moze-doci-i-koji-ne-vodi-nikamo-velebna-gradevina-na-dravi-kostala-je-12-milijarde-kuna-a-vodi-ravno-u-polje/4721300/

Još jednom se zahvaljujemo mještanima koji neprestano javljaju nove probleme iz Jelenja. I ovaj mjesec zahvaljujući vama donosimo nekolicinu interesantnih tekstova s područja naše općine.

Skip to content