Načelnik Radetić sam sebi piše anonimna pisma

Dana 9. siječnja 2014. godine Novi list objavljuje tekst pod naslovom: Načelnik Općine Jelenje Ervin Radetić voli anonimna pisma. Također zahvaljuje sam sebi u pisanju anonimnih pisama. To je nasljedio od prvog načelnika Općine Jelenje gospodina Ivoslava Bana koji je također sam sebi znao pisati anonimne prijave protiv svojih sumještana.

Načelnik Radetić sam sebi piše anonimna pisma

Krajem 2013. i početkom 2014. godine medijska je popraćenost onih važnijih događanja u našoj općini bila na vrhunskoj razini. No, nije se pisalo o gospodarskom procvatu općine, otvaranju novih radnih mjesta, izgradnji nove knjižnice ili sanaciji prometnica, već o tome kako načelnik Ervin Radetić ima jedan čudan hobi.

Na adresu Općine je stiglo anonimno pismo u kojem je pošiljatelj zabrinut oko službenog automobila i mobilnog telefona predsjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jelenje, Marka Kovačića. Usto, piše se i o širenju interesa predsjednika Kovačića, i to preko nabavljanja vatrogasnih vozila i opreme. Netko je sumnjao i u osiguravanje utrka na Automotodromu Grobnik, a u sve je, kako piše u pismu umješana politika.

Ključan dio teksta anonimnog pisma iza kojeg stoje “svi pošteni mještani naše općine” ticao se Kovačićeve plaće i zaposlenja u dobrovoljnom, dakle – dobrovoljnom vatrogasnom društvu naše općine.

– Posao u DVD-u Jelenje obavljam volonterski, dakle, ne primam za njega plaću niti bilo kakvu naknadu ni od koga, pa tako niti od Općine Jelenje, a gdje radim, ne tiče se nikoga. Što se tiče vožnje automobila i korištenja mobitela od 0 do 24 sata, ja sam osoba koja prva dobiva dojavu i organizira posao, pa stoga auto i mobitel koristim non-stop, sve kako bismo bili na usluzi mještanima kad god im zatreba. Očito je da iza ovog pisma stoji načelnik Radetić, koji svaki moj uspjeh doživljava kao neuspjeh, rekao je predsjednik Kovačić za Novi List.

Skip to content