Naše Jelenje na “duplerici” Novog lista

“Pljuštale” su optužbe sa svih strana na račun portala jelenjskog PGS-a Naše Jelenje, i od vijećnika vladajuće Liste birača, ali i od dijela prisutnih mještana na preksinoć održanoj sjednici Općinskog vijeća Jelenja, koja je potrajala sve do ponoći. Skoro da i nije bilo točke dnevnog reda, a njih je bilo ukupno šesnaest, u kojoj se barem dijelom rasprave netko nije dotaknuo spomenutog portala, a najčešće prozvani vijećnik PGS-a Robert Maršanić samo je slijegao ramenima odgovarajući kako on nema veze s portalom, kao niti s objavljenim tekstovima. Točnije, Maršanić se u cijelosti ogradio od spomenutog portala, unatoč činjenici kako je drugi čovjek PGS-a Jelenje.

Naše Jelenje na "duplerici" Novog lista

Novi list, 16.09.2016. godine. Portal Naše Jelenje zaslužio cijelu stranicu najpoznatije tiskovine u Rijeci i okolici.

Najviše kritika izazvao je tekst “Anonimno pismo: Rođačkom vezom i nepotizmom do nagrade i novog asfalta”, u kojem je, kako se navodi, “anonimni mještanin došao je do saznanja da je za nagradu u kategoriji najbolji srednjoškolac s područja općine Jelenje zaprimljena samo jedna prijava te ista dodjeljena familijarno.

– Komisiju su činili Milvana Prančević, Mirjana Šimunović Ban i Đudita Franko. Dobrog poznavatelja priče očito je zasmetalo što je članica komisije Đudita Franko teta nominiranoj učenici te ravnateljica škole koju ista pohađa. Pošiljatelj dalje navodi, da ne vidi ništa sporno o dodjeli i nagrađivanju odličnih učenika, međutim smatra da se Đudita Franko kao teta trebala izuzeti u zapisniku i navesti razlog, što nije učinjeno, a ne bi me čudilo da je teta sama podnijela prijedlog i ispunila dokumentaciju, navodi dalje mještanin, piše portal Naše Jelenje.

Upravo prozvana Đudita Franko kao članica spomenute Komisije nazočila je na preksinoćnoj sjednici i ogorčeno kazala kako se ovakvim objavama  na portalu Naše Jelenje diskreditira i omalovažava maloljetno djete. Ujedno se diskreditira moj trideset godina dugi pedagoški rad, od kojega sam dvadeset godina ravnateljica, jer po ovome ispadada sam svojim potpisom učeničkih svjedodžbi, što je posao ravnatelja, sama upisivala ocjene, što je neshvatljivo, kazala je Franko.

Naše Jelenje na "duplerici" Novog lista

Drugi slučaj iz spomenutog pisma objavljenog na portalu Naše Jelenje bio je i jedna od točka dnevnog reda – razmatranje zahtjeva mještanina Žarka Bana za sfaltiranje prijelaznog puta. Kako prenosi Naše Jelenje, “neznanju i nepotizmu u posljednje tri i pol godine nema kraja. Naime, Žarko Ban i načelnik Ervin Radetić najbliži su rođaci te su našli modalitet kako doskočiti da se asfaltira kućni prag Žarka Bana na adresi Podhum 297a preko Općinskog vijeća, kako bi cijela priča bila uvjerljiva za javnost, odnosno “transparentnija” kako to voli navoditi naš dragi načelnik Ervin Radetić, piše portal Naše Jelenje. U pismu koje je Žarko Ban uputio na adresu Općinskog vijeća, navodi kako su ovim tvrdnjama teško povrijeđena njegova prava, budući da je riječ o neistinama koje su usmjerene isključivo nanošenju štete njemu osobno i načelniku Radetiću. Nadalje kako navodi u pismu Ban, zahtjev za asfaltiranje spomenutog puta Općini Jelenje predavan je nekoliko puta proteklih godina, ali se ništa nije promjenilo, nije bilo ni odgovora te se on obratio Vijeću, čak po uputi vijećnika PGS-a, koji su ga iskoristili za svoje političke ciljeve.

– Žarko Ban žrtva je političkog prepucavanja, dok je u svemu tome ispala manje važna činjenica da ni nakon osam godina nema osiguran put do kuće, na koje ima pravo jer je prilikom izgradnje kuće podmirio svoju obvezu i platio komunalni doprinos, ističe u pismu Žarko Ban

Naše Jelenje na "duplerici" Novog lista

Pismo Žarka Bana upućeno na našu adresu.

U vezi natpisa na stranicama Naše Jelenje na sjednici se očitovala i pročelnica Jedinstvenog Upravnog odjela Općine Jelenje Gordana Tomas,koju je PGS Jelenje na istim stranicama prozvao “za učinjene propuste”, s obzirom na objavu iz srpnja ove da je “Općina Jelenje najnetransparentija općina” te doveo u pitanje ispravnost i zakonitost njezinog rada. “Vidljivo je da u Općini Jelenje rade potpuno nestručne osobe. Pročelnica JUO Gordana Tomas trebala bi obavijestiti načelnika o nepravilnostima, a također nsnalaženje osobe zadužene za financije Vesne Bruketa još zornije dokazuje, piše prtal Naše Jelenje, koji je, također, uz objavu da je Ana Linić Faraguna podnijela neopozivu ostavku napisao kako i pročelnica JUP već neko vrijeme ne dolazi na posao.

– Prva kritika odnosi se na objavu vezanu uz istraživanje Instituta za javne financije, kojim se analizira proračunska transparentnost županija, gradova i općina, gdje je Općina Jelenje imala objavljena četiri dokumenta, no zbog lošeg sadržaja stranice ti dokumenti nisu bili vidljivi po otvaranju stranice. Pogreška je ispravljena promjenom sadržaja mrežne stranice. Tvrdnja o nesnalaženju osobe za financije, Vesne Bruketa, ne samo da nije utemeljena, već pokazuje neznanje autora teksta o sustavu funkcioniranja jedinica lokalne samouprave, proračuna te načina ocjenjivanja službenika. Što se tiče tvrdnje da već duže vrijeme ne dolazim na posao, sukladno rješenju bila sam na godišnjem odmoru od 18. srpnja do 23. kolovoza, a od 24. kolovoza sam uredno bila dostupna na poslu, kazala je Tomas, koja je, kao i prozvana Vesna Bruketa, najavila mogućnost pokretanja tužbi za klevetu protiv portala Naše Jelenje “ako se ovakve neistine nastave objavljivati”.

Dnevnik Kanal RI,15.09.2016.

Tužbu za klevetu protiv portala Naše Jelenje sigurno će podići Vanda Radetić Tomić, urednica općinskog glasila Jelenske novine, a zbog objavljenog teksta pod naslovom “Načelnik Ervin Radetić i sestra Vanda Radetić Tomić prijavljeni za sukob interesa.

– Prvotno sam bila urednica Informatora, na poziv tadašnjeg načelnika Branka Juretića, međutim, kada je moj brat Ervin Radetić prije tri godine postao načelnik, odmah smo se dogovorili da ja više ne budem urednica i tada se Informator ugasio. Nakon što su mještani stalno tražili da se ponovo pokrene općinski glasnik, krenule su Jelenske novine, koje je Općina Jelenje pokrenula prema napucima Povjerenstva za sukob interesa. Moj poslovni odnos s Općinom utvrđen je prema tim napucima, a sve ugovore potpisivala sam sa zamjenicom načelnika Anom Linić Faraguna. Nakon što je Faraguna dala ostavku, ugovore ću potpisivati s Gordanom Tomas, tako da sukoba nema, kao što ga vidi PGS. Ovo je ugrožavanje mog poslovnog ugleda, na portalu Moje Jelenje blati se moje ime, a PGS Jelenje time pokazuje kako ne poštuje odluku koju je donijela država, odnosno nadležno Povjerenstvo. Ovime ću obavijestiti  i predsjednika PGS-a Darija Vasilića ali i podnijeti tužbu za klevetu, kazala je Radetić Tomić.

Sjednici je nazočio i dio mještana, među kojima je Marijana Prpić upitala PGS-ove vijećnike tko uređuje Naše Jelenje, tko je autor tekstova koji su, kako je kazala “puni laži i smeća”. PGS-ov kandidat za budućeg načelnika Općine Jelenje Robert Marčelja, koji je također nazočio sjednici, odgovorio joj je kako on zna tko je autor, ali ne želi to javno iznositi.

Smatrate li da zbog svih afera i malverzacija Ervin Radetić treba dati ostavku?

  • Da (70%, 347 glasača)
  • Ne (30%, 152 glasača)

Ukupno glasača: 499

Naše Jelenje na "duplerici" Novog lista Loading ...

Naše Jelenje pratite putem aplikacije za Android i društvene mreže Facebook.

Skip to content