Općina Jelenje gubi spor od nekoliko stotina tisuća kuna

Početkom prosinca ove godine održana je parnica na Trgovačkom sudu u Rijeci. Ista se vodi protiv Općine Jelenje zbog nelegalnog davanja otkaza direktorici Komunalnog društva Jelen gospođi Ružici Gregov.

Kako doznajemo od mještana, u zadnjih dvije godine održano je nekolicina rasprava i u više navrata je sudski predloženo da se tuženik (Općina Jelenje) očituje i nagodi s bivšom direktoricom Komunalnog društva Jelen. Međutim, bivši načelnik Ervin Radetić se u više navrata oglušio na preporuke suda i time trajno oštetio općinski proračun, a šteta će se brojati u stotinama tisuća kuna.

Općina Jelenje gubi spor od nekoliko stotina tisuća kuna

Novi list opširno je pisao o sumanutim potezima Ervina Radetića.

Treba napomenuti kako se na Trgovačkom sudu u Rijeci trenutno vode dvije odvojene parnice. Jedna se odnosi na vraćanje Ružice Gregov na staro radno mjesto zbog nezakonitog otkaza, a drugi spor se vodi radi potraživanja sredstava na ime starog radnog mjesta.

Zbog neracionalnog ponašanja, sada već bivšeg načelnika Ervina Radetića i njegove pravne službe koji su ga savjetovali o postupanju, sad je vidljivo da gotovo sve parnice koje su pokrenute padaju jedna za drugom, a razlog je očito nepoznavanje propisa i zakonskih normi te samovolja i bahatost.

Ne treba smetnuti s uma da su vijećnici Nezavisne liste birača Ervina Radetića uz punu podršku dva vijećnica Hrvatske demokratske zajednice (Ivoslav Ban, potpredsjednik Vijeća i Nikica Maravić, predsjednik Vijeća) davali punu podršku u realizaciji i naumu davanja otkaza.

Skip to content