Što to želi “VAŠA VANDA RADETIĆ-TOMIĆ?”

Jučer je tiskan letak koji potpisuje “Vaša Vanda Radetić-Tomić” kandidatkinja za načelnicu Općine Jelenje na predstojećim izborima u nedjelju, 4. lipnja 2017. godine. U normalnim zemljama i lokalnim zajednicama uobičajeno je da kandidati koji žele voditi lokalnu zajednicu obavještavaju birače o tome kakav im je program i što žele, a Vandin program ne postoji. Mještani ga još posprdno nazivaj krš i lom, ostataka Ervina Radetića.

A što radi i želi “Vaša Vanda Radetić-Tomić”?

Ona baš kao i ona Vanda iz crtića laže, podmeće, prijeti, izvrće činjenice i čini sve da sačuva vlast u Općini Jelenje koju su ona i brat opustošili i učinili svojim privatnim feudom. Više od stranice posvećuje objavljenoj informaciji o presudi izrečenoj Branku Juretiću kao da je on kandidat za načelnika Općine Jelenje. Naglašava kako je riječ o skandalu i kako je “Branko Juretić osuđen na 10 mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana”. U maniri iskusne novinarke i manipulatorice “Vaša Vanda Radetić-Tomić” kao slučajno zaboravlja napomenuti da je riječ o nepravomoćnoj presudi na koju je odavno i na vrijeme uložena žalba jer se vidi iz priloženog da se radi o montiranom procesu od strane HDZ Jelenje i manipulatorice Vande Radetić Tomić uz svesrdnu pomoć Novog lista.

Ta ista “Vaša Vanda Radetić-Tomić” zaboravlja navesti da je njen brat PRAVOMOĆNO oglašen krivim za sukob interesa u poslovanju s – gle čuda – “Vašom Vandom Radetić-Tomić” od strane Povjerenstva za sukob interesa RH i da je dužan uplatiti u državni proračun četiri tisuće kuna. Podsjetimo, u četiri godine mandata brat Radetić je sestri “Vašoj Vandi Radetić-Tomić” isplatio oko 300 tisuća kuna za rad na glasilu “Jelenske novine”, pretvarajući taj list u privatnu tiskovinu Braca i seke.

Ali zato “Vaša Vanda Radetić-Tomić” ne zaboravlja optužiti bivšeg načelnika Branka Juretića i tadašnjeg (ali i sadašnjeg) vijećnika Općinskog vijeća Općine Jelenje Robert Maršanić da su u sukobu interesa jer je Općina Jelenje odobrila sredstva u iznosu od 5.000 kuna za objavljivanje knjige Roberta Maršanića. Ovdje doista vrijedi ona biblijska o trunku i balvanu u tuđim i svojim očima.

“Vaša Vanda Radetić-Tomić” pati od amnezije (zaboravlja) pa tako ne navodi da je odbačena tužba (26. travnja 2017.) njenog brata protiv PGS i da je on dužan platiti sudske troškove u iznosu od gotovo 5.000 kuna. Mi to do sada nismo navodili jer tužitelj za klevetu, gospodin odbjegli načelnik općine Jelenje Ervin Radetić ima pravo na žalbu. Kako “Vaša Vanda Radetić-Tomić” iste takve presude naziva skandalima zbog kojih se ne može vjerovati PGS onda je red spomenuti i ovu presudu kao i sljedeću u kojoj će biti odbačena i još jedna tužba protiv nas – ona “Vaše Vande Radetić-Tomić”. A da će Općina Jelenje imati još štete od silnih tužbi koje je odbjegli načelnik Ervin Radetić serijski štancao u to nema sumnje. No, isto tako će Općina Jelenje morati isplatiti i odštetu direktorici komunalnog poduzeća, gospođi Ružici Gregov koja je tužila Općinu Jelenje nakon što joj je tadašnji, pa onda odbjegli, načelnik dao otkaz bez ikakve valjane dokumentacije. Taj suludi sudski spor stajat će Općinu Jelenje gotovo 600,000 kuna zato što bivši načelnik Ervin Radetić ne pojavljuje se na ročištima, pa tako je prošli tjedan održano ročište gdje je gospodin Radetić uredno zaprimio sudski poziv – putem odvjetnika, no pojavio se nije. U niti jednom trenutku nije brinuo za mještane Jelenja što pokazuje svojim suludim ponašanjem ali to je za familiju Radetić uobičajeno i urođeno (izvrtati, manipulirati, lagati).

“Vaša Vanda Radetić-Tomić” podsjeća žitelje Općine Jelenje kako “Robert Maršanić vara mještane općine Jelenje” i sebi pripisuje asfaltiranje dijela ceste u Podhumu pozivajući se na dopis ravnatelja ŽUC-a koji joj je u pisanom očitovanju odgovorio da se “sanacije dionica cesta u smislu asfaltiranja izvode u sklopu redovnog održavanja pa je tako asfaltirana i predmetna dionica u Podhumu”. Robert Maršanić je samo objavio da je kao županijski vijećnik razgovarao u ŽUC-u o potrebi asfaltiranja dijela ceste u Podhumu i da je to obavljeno navodeći da odbjegli načelnik Ervin Radetić nije ni pokušao razgovarati kako bi ubrzao ono što se mora učiniti i u planu je ŽUC-a.

Tako “Vaša Vanda Radetić-Tomić” nastavlja objašnjavati kako je “Robert Marčelja kukavički odbio sve pozive na sučeljavanje, upozorava mještane Jelenja da se paze PGS-ove “transparentnosti” i “pravog puta”, objašnjava da se nepravilno prikazuju troškovi kampanje PGS, da je imovno stanje PGS-ovaca najstrože čuvana tajna, da su “skandali i sramotna politika PGS-a – test poštenja za koalicijske partnere”, optužuje Luku Zahariju i Ivana Radetića da su “promijenili mišljenje” itd.

Kad čovjek pročita sve ovo što je “Vaša Vanda Radetić-Tomić” ispisala neodoljivo mu se nameće spomenuta Vanda iz crtića kao oličenje dobrote i poštenja jer ova jelenjska “Vaša Vanda Radetić-Tomić” je prava Vanda koja sije mržnju, otrov i bijes svjesna da gubi izbore i mogućnost daljnjeg upravljanja Općinom Jelenje. Ta želja – da upravlja Općinom Jelenje – motivirana je željom da se iz općinskog proračuna i dalje isplaćuju pozamašna sredstva njoj i ljudima oko nje, da se redovno organiziraju bakanalije u Lukežima na račun Općine Jelenje i da se radi što se hoće.

Što to želi "VAŠA VANDA RADETIĆ-TOMIĆ?"

Ervin Radetić ponovno bježi glavom bez obzira… Krajem lipnja ponovo se ukrcava na kruzer kao brodski liječnik.

Svjestan konačnog ishoda brat Radetić, sada u funkciji zamjenika “Vaše Vande Radetić-Tomić” već se sprema na ponovni ukrcaj na kruzer 24/25. lipnja ove godine u Gružu – Dubrovnik. Vjerojatno će i ovog puta u Ameriku kako bi se liječio i nastavio uzimati redovitu terapiju. No, možda i ovaj put završi na nekim egzotičnim otocima, gdje mnogi provjeravaju svoje račune i njihovu tajnost i sigurnost.

Ovo je samo izbor iz biser uratka “Vaše Vande Radetić-Tomić” koja u spomenutom letku PGS naziva Prevara Grabež Sramota o čemu će se morati očitovati nakon što podnesemo tužbu za uvredu stranke Primorsko-goranskog saveza.

Zar doista “Vaša Vanda Radetić-Tomić” misli da su stanovnici Jelenja takvi naivci da će ponovno nasjesti na ovakve podvale Radetićevih, obitelji u kojoj muški članovi već imaju pravomoćne presude za obiteljsko nasilje, a ženski dio tek slijedi.

Ako je i od “Vaše Vande Radetić-Tomić” – previše je!

P.S.
Kako je Vaša Vanda Radetić-Tomić sebe i svoga brata izvrsno opisala u svojem letku te naglasila kako se njezin program nastavlja, a vezan je uz svakodnevnu prevaru mještana, gramzljivošću sebe i sramoćenje Općine Jelenje u punom smislu te riječi!

Skip to content