Velike oborine podignule sve interventne službe

Zbog velikih količina oborina koji su ovaj tjedan zadesile našu općinu i širu okolicu, dežurne službe imale su pune ruke posla i nagomilanih  problema na terenu, koji se nisu rješavali već neko duže vrijeme.

– Po pozivu mještana u ranojutarnjim satima ekipa DVD Jelenje izašla je na teren u mjesto Zoretići te smo ponovno očistili bujični kanal koji je bio nanovo zatrpan. Naknadnim pregledom ustanovljeno je da iznad bujičnog kanala postoji stari kanal koji je bio zatrpan i iz njega je raslo šipražje. Naše Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivan Zoretić Španac Jelenje ima dobre odnose s Hrvatskim vodama i poduzećem koji izvodi radove Vodogradnja Rijeka. Detaljno smo obrazložili problem naših mještana i oni su u roku od 30 minuta bili na terenu, izvršili očevid, dobili odobrenje i poslali “tešku mehanizaciju” u vidu velikog i malog bagera, kako bi iskrčili kanal u punom profilu – kaže Mark Kovačić predsjednik DVD Jelenje.

Velike oborine podignule sve interventne službe

Mjesto Kukuljani – nabujala Rječina prelila se iz korita i nastale su zaobalne vode

Treba istaknuti dobru volju Hrvatskih voda i Vodogradnje Rijeka te njihovih čelnika što su izašli u susret u tako kratkom roku i obavili potrebite radnje, kako se ne bi općinska imovina, u vidu nerazvrstane ceste i okolnih kuća uništavala. Paralelno sa Zoretićima, tom je prigodom očišćen ulaz u kanal (prekop) u selu Kukuljani.

Velike oborine podignule sve interventne službe

Povjerenik Vlade RH Zdenko Holenko i interventne službe na terenu

Nakon svih obavljenih aktivnosti na terenu pozvan je i povjerenik Vlade Republike Hrvatske gospodin Zdenko Holenko koji je detaljno izviješten o poduzetim radnjama u mjestu Zoretići i Kukuljani.

– Vatrogasci Jelenje uz dobru suradnju s povjerenikom  Vlade Republike Hrvatske gospodinom Zdenkom Holenkom  i pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Općine Jelenje gospođom Gordanom Tomas održali su sastanak u Vatrogasnom domu Dražice dana 19. studenog 2016. godine. Na tom sastanku sudjelovali su također Vodnogospodarska ispostava za mali sliv i njihov voditelj Tomislav Saftić i predstavnik Vodogranje Rijeka gospodin Ivica Kašić – napominje Kovačić.

Nakon ukazivanja nagomilanih problema uslijedio je izlazak na teren i obilazak svih kritičnih točaka u mjestu Zoretići i Kukuljani. Tom prigodom obiđen je i Termotechnik u Lukežima koji se nalazi neposredno uz tok Rječine i objašnjeno je na problem koji se ukazuje već neko duže vrijeme, o čemu je pisao portal Naše Jelenje.

– Nakon bivšeg načelnika Ervina Radetića koji je naprasno otišao, ugodno nas je iznenadio povjerenik Vlade Republike Hrvatske, koji od prvog dana imenovanja vodi brigu o našim mještanima i voljan je saslušati nagomilane probleme, koji su ostali iza Ervina Radetića. Održali smo nekoliko sastanaka i vidimo jedan korektan odnos prema žurnoj službi u našoj općini Jelenje – zaključio je Kovačić.

Velike oborine podignule sve interventne službe

Na poziv Vatrogasaca Jelenje stigla “teška mehanizacija”.

Skip to content