Akcija darivanja krvi u Dražicama: Pristupilo 64 darivatelja

Posljednje lipanjske subote u Domu kulture Dražice organizirana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Tom je hvalevrijednom događaju pristupilo 64 darivatelja, no petero je sudionika moralo biti odbijeno iz zdravstvenih razloga. Prvi puta krv su darivali Ana Orešković i Domagoj Mikešić.

Akciju su također posjetili i podržali načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i njegov zamjenik Dino Piljić. Organizatori su se zahvalili svima koji su se odazvali unatoč nesnosnim vrućinama, a sve u s ciljem da se spase ljudski životi. Krv ipak, kako kaže poslovica – nije voda.

– Mogu slobodno reći – blaženi bili ovi naši darivatelji. Na velikoj vrućini zaista je teško darovati krv u cilju da bi se spasio nečiji život. Hvala volonterima na pripremanju i podjeli popratnih obroka. Općina Jelenje oduvijek ima dobar odaziv na ovakve akcije – kazao je predsjednik aktiva Zvonko Klemenčić, ujedno i nositelj organizacije za područje Općine Jelenje.

Akcija darivanja krvi u Dražicama: Pristupilo 64 darivatelja

Tajnica akiva Jelenje Silva Silić, zamjenik načelnika Dino Piljić, Nada Dose, Zvonko Klemenčić, predsjednik aktiva Jelenje i načelnik Robert Marčelja.

Iduća velika akcija darivanja krvi planirana je tradicionalno, za blagdan Mihoju, krajem rujna.

Skip to content