Anonimno pismo: Rođačkom vezom i nepotizmom do nagrade i novog asfalta

Na našu adresu 8. rujna u žutoj kuverti dostavljeno nam je nepotpisano, odnosno anonimno pismo sljedećeg sadržaja:

Kod izbora za nagradu u kategoriji najbolji srednjoškolac s područja općine Jelenje zaprimljena je samo jedna prijava što govori koju vrijednost ta nagrada nosi, u bliskoj prošlosti bilo je bezbroj prijedloga, raznoraznih ustanova, a sad smo se sveli samo na jednog kandidata, što nije dobro, navodi mještanin. S obzirom na to da je stari odbor podnio neopozivu ostavku na tu funkciju, iz razloga što nisu mogli donositi samostalno odluke bez uplitanja i naređivanja načelnika Ervina Radetića. Anonimni mještanin očito blizak tim krugovima, kako navodi u pismu došao je do saznanja da je nagrada dodijeljena familijarno. Komisiju su činili Milvana Pranjčević, Mirjana Šimunović Ban, Đudita Franko. Dobrog poznavatelja priče očito je zasmetalo što je članica komisije Đudita Franko teta nominiranoj učenici, te ravnateljica škole koju ista pohađa.

Pošiljatelj dalje navodi, da ne vidi ništa sporno o dodjeli i nagrađivanju odličnih učenika, međutim smatra da se Đudita Franko kao teta trebala izuzet u zapisniku i navesti razlog, što nije učinjeno, a ne bi me čudilo da je teta sama podnijela prijedlog i ispunila dokumentaciju, navodi dalje mještanin.

Sazivač sjednice bila je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela gospođa Gordana Tomas na dan 8. rujan 2016. godine. Kao diplomirani pravnik kod zaprimanja prijava za natječaj Dodjela javnih priznanja Općine Jelenje za 2016. godinu u kategoriji nagrada najboljem srednjoškolcu s područja općine Jelenje, prvenstveno trebalo je provesti osnovnu provjeru adresa stanovanja članova komisije i dobivatelja godišnjih nagrada kako ne bi došlo do ovakvih, nažalost, neželjenih situacija.

Anonimno pismo: Rođačkom vezom i nepotizmom do nagrade i novog asfalta

Ervin Radetić i Žarko Ban – rođačkom vezom i nepotizmom do novog asfalta

Neznanju i nepotizmu u zadnje tri i pol godine nema kraja, navodi mještanin i dostavlja dokumentaciju koja pokazuje kako s rođačkim vezama do novog asfalta za svega 5.247,15 kn. Naime, gospodin Žarko Ban i načelnik Ervin Radetić su najbliži rođaci te su našli modalitet kako doskočiti da se asfaltira kućni prag gospodina Žarka Bana na adresi Podhum 297a preko Općinskog vijeća, kako bi cijela priča bila uvjerljivija za javnost, odnosno “transparentna”, kako to voli navoditi naš dragi načelnik Ervin Radetić.

Po navodu anonimnog mještanina, očito dobrog poznavatelja prilika u našoj Općini, niti jedna udarna rupa na nerazvrstanim cestama koje su u ingerenciji Općine Jelenje nije zakrpana u zadnje tri i pol godine. Kod izbora izvođača na natječaj za održavanje nerazvrstanih cesta javile su se dvije firme: Ceste Rijeka i Guste zidine. Kod otvaranja ponuda povoljniju i kvalitetniju uslugu nudile su Ceste Rijeka, međutim, načelnik Ervin Radetić iz njemu poznatog razloga poništio je natječaj. Novac koji se prikupio putem komunalnog doprinosa bilo bi bolje iskoristiti za širu zajednicu, a ne asfaltirati rođacima obližnje puteve i okućnice. Kuća gospodina Žarka Bana u Podhumu nalazi se na ravnom djelu “polja” pa ne vidim nikakav sigurnosni razlog za asfaltiranje navedene ceste, odnosno dvorišta, navodi mještanin.

Anonimno pismo: Rođačkom vezom i nepotizmom do nagrade i novog asfalta

Rupetine na cesti u Podhumu – dokaz nebrige i nerada za širu zajednicu

Portal Naše Jelenje je u više navrata obavještavao širu javnost o nepotizmu u našoj Općini, pa je tako sestra načelnika Vanda Radetić Tomić preko sada već bivše donačelnice Ane Linić Faraguna sklapala i dogovarala poslove po višestrukoj većoj cijeni od tržišne. Postavljamo pitanje našim građanima i šaljemo nadležnim institucijama zahtjev za provjeru sukoba interesa jer je sada više nego očigledan.

Zahvaljujemo se još jednom na domišljatosti i konkretnim informacijama koje “cure” iz naše Općine Jelenje.

ANKETA:

Smatrate li da zbog svih afera i malverzacija Ervin Radetić treba dati ostavku?

  • Da (70%, 347 glasača)
  • Ne (30%, 152 glasača)

Ukupno glasača: 499

Anonimno pismo: Rođačkom vezom i nepotizmom do nagrade i novog asfalta Loading ...

Naše Jelenje pratite putem aplikacije za Android i društvene mreže Facebook.

Skip to content