Bravo: Krk već treći put grad u kojem se najbolje živi; Jelenje primjer dobre prakse

Čestitam Dariju Vasiliću i njegovom timu na prestižnoj nagradi i kontinuiranom radu za zavičaj u kojemu živi i obitava, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući kako uspoređujući sredine kao što su Krk i Jelenje, odnosno lokalne zajednice koje u više mandata vode članovi Primorsko-goranskog saveza karakterizira stabilnost, ubrzani razvoj, dobra komunikacijama s mještanima te projekti koji unaprjeđuju naš zavičaj.

Bravo: Krk već treći put grad u kojem se najbolje živi; Jelenje primjer dobre prakse

Darijo Vasilić i Robert Marčelja

Treću godinu zaredom Krk je proglašen gradom u kojem se najbolje živi, odnosno pobjednikom u kategoriji kvaliteta za život u ocjenjivačkim anketama te je to i bila tema konferencije za novinare PGS-a, na kojoj su predstavljeni najnoviji rezultati ovog otočnog grada zbog kojih je ponovo ponio ovu laskavu titulu, a bilo je i riječi o tome kako slijediti primjer Krka.U 12 mjerljivih kategorija Grad Krk uvijek uzima zavidna mjesta na ljestvici. S obzirom na to da dolazim iz Općine Jelenje postavlja se pitanje kako mi kao čelnici lokalne samouprave možemo postići slične rezultate? Prvenstveno to ovisi o prihodu naše lokalne zajednice ali i angažmanom svih uključenih u proces, kazao je u svojem izlaganju Marčelja.

Bravo: Krk već treći put grad u kojem se najbolje živi; Jelenje primjer dobre prakse

Radovi na terenu: Započela izgradnja novih grobnih mjesta u Jelenju

U svim kategorijama treba pronaći balans i podjednako ulagati u sva naselja, kako kroz komunalne radove i komunalnu infrastrukturu, tako i kroz društveni život, te brigu za sumještane od vrtićke dobi pa do umirovljeničkih dana, a sve kako bi naši mještani osjetili stabilnost i napredak zajednice.

Mi iz Općine Jelenje možemo se podičiti da smo zajedničkim snagama s Primorsko-goranskom županijom izgradili najmoderniju školu u Hrvatskoj s pratećom infrastrukturom kao što je dvorana i popratna igrališta. Uz to dodatno ulažemo u dječji vrtić, turističku infrastrukturu, a upravo je na našem području u tijeku i projekt proširenja groblja.

Bravo: Krk već treći put grad u kojem se najbolje živi; Jelenje primjer dobre prakse

Svi učenici u jednoj smjeni u novoj školi u Dražicama

Uvijek treba biti realan, odgovoran i staviti se u okvire prihoda i rashoda. U sve kategorije koje ulaže Grad Krk, ulaže i Općina Jelenje, samo su iznosi izdvajanja nešto manji, sukladno prihodovnoj strani, odnosno našim mogućnostima.

Bravo: Krk već treći put grad u kojem se najbolje živi; Jelenje primjer dobre prakse

Robert Marčelja s timom, u drugom mandatu, vodi Jelenje u novi ciklus komunalnih radova

Krk je prepoznat kao sredina koja odlično gospodari sekundarnim sirovinama iz kućanstva. Općina Jelenje je po uzoru na Grad Krk izgradila Reciklažno dvorište koje je uvelike zaživjelo na našem području i pokazalo se kao pun pogodak jer je broj krupnog otpada na javnim površinama, odnosno uz cestu uvelike smanjen, a kompletan krupni otpad iz kućanstva naši mještani legalno i besplatno zbrinjavaju u za to predviđenom prostoru.

Ako usporedimo sredine kao što su Krk i Jelenje, odnosno lokalne zajednice koje u više mandata vode članovi Primorsko-goranskog saveza karakterizira stabilnost, ubrzani razvoj, dobra komunikacijama s mještanima i projekti koji unaprjeđuju naš zavičaj. S Darijom smo u stalnom kontaktu i vjerujem da ćemo i dalje istim tempom razvijati našu lokalnu sredinu i naš zavičaj, zaključio je Marčelja.

Podsjetimo, Darijo Vasilić predsjednik je PGS-a i dugogodišnji gradonačelnik Krka, za čijim je mandatima Krk i ostvario zavidne rezultate na svim poljima rada i života. Naš sumještanin Robert Marčelja načelnik je Općine Jelenje u dva mandata. Pod vodstvom Marčelje ostvaren je najveći napredak u komunalnoj infrastrukturi, od osnutka jelenjske lokalne zajednice.

Skip to content