DVD Jelenje uvelo novo vatrogasno vozilo u požarnu sezonu

Jučer je predstavljeno novo vatrogasno vozilo specijalizirano za šumske požare. Unimog U218 najmodernije je vozilo tog tipa u Hrvatskoj, kapaciteta 2500 litara vode i 500 metara cijevi. Istoga dana u Općini Jelenje održan je sastanak vatrogasnih čelnika krovnih organizacija zaduženih za vatrogastvo i predstavnika Općine Jelenje.

– Načelnik Ervin Radetić obmanuo je sve sudionike sastanka lažima da je uplatio iznos predviđen za financiranje DVD Jelenje u 2016. godini. Prema njegovim riječima svim sudionicima sastanka prezentiran je iznos uplate od 459 000 kuna. Radi se naravno o teškim obmanama i lažima jer se to da dokazati uplatama i virmanom. Do sada niti jedna kuna nije stigla na žiro račun DVD Jelenje, kazao je Mark Kovačić, predsjednik DVD Jelenje prilikom prezentacije novog vatrogasnog vozila.

DVD Jelenje uvelo novo vatrogasno vozilo u požarnu sezonu

Predstavnici krovnih vatrogasnih organizacija prilikom predstavljanja novog vozila u Dražicama.

– Trudimo se i radimo neprestano kako bi podigli kvalitetu vatrogastva na području Općine Jelenje i cijele Hrvatske. Uz pomoć našeg truda i zalaganja te brojnih sponzora kupili smo novo vatrogasno vozilo, a cijeli projekt vrijedan je 1,5 milijuna kuna. Trudit ćemo se i dalje bez obzira na to što Ervin Radetić zajedno sa svojim nesposobnim suradnicima pokušava na sve načine nas neprestano ocrniti, a pritom ne poštuje osnovne zakonske propise i kontinuirano ugrožava sigurnost svim mještana Općine Jelenje, zaključio je Kovačić.

Skip to content