Slučaj Pečenjara: Ilegalno postavljen objekt mjesecima propada

Općina Jelenje i njeno komunalno društvo pred više od godinu dana ilegalno su postavili montažni objekt tkz. “Pečenjaru” na Trg mikarice Dražice i tamo obavljali ugostiteljsku djelatnost konkurirajući pritom lokalnim poduzetnicima i vlastitim najmodavcima. Treba napomenuti da objekt tom prilikom nije imao osnovne sanitarne i tehničke uvijete za rad. Za tu “genijalnu” ideju zadužen je načelnik Ervin Radetić koji je pritom potrošio više od 250 000 kuna proračunskog novca, a prije toga ne izradivši ni jednu analizu isplativosti i financijski plan kako će se uložena investicija vratiti.

Kao i svaka dosadašnja “slavna ideja” završila je pogubno za Općinski proračun. Nakon raznih inspekcija montažni objekt “Pečenjara” je zatvoren te se već mjescima pokušava prodati po nerazumnoj niskoj cijeni od svega 100 000 kuna kako bi se donekle sanirali dugovi. Javljali su nam se ljudi koji su radili u objektu i kazali pritom da mjesecima nisu dobili svoju plaću, te da ono što je dogovoreno na početku nije ispoštovano.

Posljedice loše odluke su sljedeće:

  • nerazumno trošenje novaca poreznih obveznika
  • svjesno kršenje zakona i ilegalno postavljanje montažnog objekta
  • ne zadovoljenje osnovnih higjenskih uvijeta
  • konkuriranje lokalnim poduzetnicima i vlastitim najmodavcima
  • neredovita isplata plaća radnicima
  • neisplativost projekta

Objekt trenutno trune na kružnom toku u Dražicima. Idealna je to prilika za pogledati kako završavaju projekti osmišljeni u zadnje tri godine.

Skip to content