Općina Jelenje najnetransparentnija u Hrvatskoj

Institut za javne financije objavio je rezultate istraživanja transparentnosti jedinica lokalnih samouprava. Pregledom javnih izvješća i rezultata istraživanja došlo se do saznanja da je Općina Jelenje najnetransparentnija jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj.

Do sada smo slušali hvalospjeve o transparentnosti od strane načelnika Ervina Radetića, međutim stvari stoje dijametralno suprotno. Od “silnog reda” koje je htio uvesti u rad Općine Jelenje i njezinih mještana struka ga je ukorila u potpunosti i prema njima je doveo Općinu u totalni nered svojim tumačenjem raznih zakona i pravilnika.

Iz izvještaja je vidljivo da mještani ne znaju gdje i kako se troši proračunski novac u zadnje tri godine.

– Transparentni proračuni omogućuju građanima da dobiju potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu. Građani se na taj način mogu informirati i utjecati na što efikasnije prikupljanje javnih sredstava i ponudu javnih dobara i usluga, povećanje odgovornosti vlade i vlasti lokalnih jedinica te smanjenje mogućnosti za korupciju, navodi institut za Javne financije.

Današnji Novi list od 6. srpnja 2016. godine je opisao stanje u našoj Općini iz kojeg se da isčitati da je trenutna općinska vlast koruptivna.

Općina Jelenje najnetransparentnija u Hrvatskoj

Od moguće ocijene pet Općina Jelenje je dobila nula (0).

Kompletan izvještaj preuzmite na: http://www.ijf.hr/upload/files/file/newsletter/107.pdf

Skip to content