Ervin Radetić izgubio igračku – na računu ima svega 27 000 kn

Nevjerojatno zvuči činjenični podatak da Općina Jelenje sredinom rujna na svojem žiro-računu ima tek 27.000,00 kn. Loše gospodarenje općinskim sredstvima u zadnje tri godine svakako je rezultat poraznog stanja u koje se doveo načelnik i njegovi suradnici.

– Nismo dobro planirali proračun. Novaca nema, danas na računu imamo svega 27.000,00 kn, nikad nismo imali manje. Dužni smo mnogim subjektima – priznao je načelnik Ervin Radetić poražavajuće podatke na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća.

Ima li smisla opstojnost Općine Jelenje ako se punjenje proračuna ovako nastavi, s pravom su se pitali mnogi vijećnici nakon iznesenog podatka.

Općina Jelenje na plaće svojih zaposlenika izdvaja ukupno 70.000,00 kn mjesečno + razni dodaci. Vrlo se lako da zaključiti da novaca za plaće zaposlenika više nema. Iz mjeseca u mjesec stižu novi problemi.

Ervin Radetić izgubio igračku - na računu ima svega 27 000 kn

Nikad gora financijska situacija. Općina Jelenje grca u dugovima… Tvrtke u vlasništvu također u minusu.

– Naglašavali smo još i prije da je proračun nerealno planiran na strani prihoda. Bili smo u pravu, znali smo što će se desiti zbog lošeg gospodarenja i vođenja Općine Jelenje te nerealnih očekivanja od EU fondova – komentirao je činjenično stanje Robert Maršanić, vijećnik PGS-a Općine Jelenje.

Gotovo nevjerojatno zvuči izjava Vesne Brukete, voditeljice odsjeka za proračun i financije, kod opravdavanja postojećeg stanja.

– Rebalansom izvornog plana, plan više nije usporedna veličina, u ovom polugodišnjem izvještaju načelnika aktualan je već rebalansiran, nema osnove prvi izvor ni spominjati – kazala je Bruketa.

Takvom izjavom tzv. stručnjak za financije budi sumnju jer koliko je nama poznato dok se ne donesu prve izmjene financijskog plana treba se držati postojećeg, a nikako odbaciti. Plan je uvijek usporedna veličina.

Namjernim napuhivanjem proračuna dizali su se osobni dohoci zaposlenicima, a najveći osjeti imao je upravo načelnik Ervin Radetić. Znali su unaprijed da je doneseni financijski plan prenapuhan, nerealan ali ih to nije smetalo kod izglasavanja i isplate plaća. Tu se vidi sva stručnost stručnih službi.

Prihoda je sve manje, a vanjskih izvora financiranja nema. Općina Jelenje zahvaljujući sadašnjoj vladajućoj garnituri ne može prikupiti novac iz vanjskih izvora financiranja – zaključio je dio vijećnika.

Ervin Radetić izgubio igračku - na računu ima svega 27 000 kn

Općina Jelenje nema novaca za financiranje obnove škole u Dražicama.

– Novac za školu od Primorsko-goranske županije za 2017. i 2018. godinu je potrošen. Mi smo siromasi. Županija je trebala financirati projekt u iznosu 60%:40% – iznosio je podatke vidno uzdrman načelnik Ervin Radetić na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Jelenje.

Gadno zvuči činjenica da je u nekoliko godina Općina Jelenje postala socijalni slučaj. Ne piše nam se dobro.

Smatrate li da su načelnik Ervin Radetić i njegova sestra Vanda Radetić Tomić u sukobu interesa?

  • Da (72%, 297 glasača)
  • Ne (28%, 117 glasača)

Ukupno glasača: 414

Ervin Radetić izgubio igračku - na računu ima svega 27 000 kn Loading ...

Naše Jelenje pratite putem aplikacije za Android i društvene mreže Facebook.

Skip to content