Vjerovali ili ne: Udruge iz straha počele vraćati proračunski novac

Nekolicina mještana, ujedno i korisnika proračunskih sredstava poslala nam je za rubriku Mještani javljaju novu priču iz našeg kraja.

– Zbog straha od prozivanja i možebitnih malverzacija u Općini Jelenje nekoliko udruga vratilo je, a u dogledno vrijeme vratit će najvjerojatnije i ostale udruge dobivena sredstva iz proračuna. Razlozi kao što se vidi na stranicama Općine Jelenje – proračun u malom za građanstvo – piše anonimni mještanin i korisnik proračuna.

– Kako je već pri kraju i treći financijski kvartal došli smo do saznanja da gotovo sve udruge nisu dobile predviđena sredstva, a ispunjavale su obveze iz ugovora potpisane s Općinom Jelenje jer načelnik Ervin Radetić kao potpisnik od strane Općine Jelenje ne poštuje vlastite odluke – piše u poruci koja je stigla na našu adresu.

Vjerovali ili ne: Udruge iz straha počele vraćati proračunski novac

Ugovorena sredstva na ime javnih potreba u 2016. godini.

Nažalost iz ove tablice da se vidjeti da je Općina “nekome majka, a nekome pomajka”, pa su nekima isplaćena sredstva u gotovo 100% iznosu, neki su na prvoj dvanaestini, a treća kategorija je dobila nula kuna “smo se razumeli” – uzrečica načelnika.

– Obećano nam je da čim izvršimo registraciju kluba i prijavimo se na javne potrebe za 2016. godinu, da ćemo zasigurno dobiti predviđena sredstva. Međutim na pola puta do registracije udruge načelnik se predomislio i odgovor je bio “nula kuna za Vas gospodo” prepričava svoja neugodna iskustva član užeg rukovodstva lokalnog boćarskog kluba. Htjeli smo se prijaviti u boćarsku ligu, međutim, morali smo odustati radi našeg nefinanciranja. Nismo mogli samostalno pokriti sve troškove koji proizlaze iz tog natjecanja.

Također, dobili smo anonimnu poruku u kojoj stoji da je načelnik bio zatečen vraćanjem novca jedne od udruga na području naše općine, propitujući se koji su razlozi.

– Smatram da novci nisu vraćeni radi neodržavanja takmičenja pojedine udruge, već zbog lošeg glasa Općine Jelenje kao i načelnika Ervina Radetića koji se non-stop kompromitira u javnosti – zaključuje mještanin i korisnik proračuna.

Smatrate li da su načelnik Ervin Radetić i njegova sestra Vanda Radetić Tomić u sukobu interesa?

  • Da (72%, 297 glasača)
  • Ne (28%, 117 glasača)

Ukupno glasača: 414

Vjerovali ili ne: Udruge iz straha počele vraćati proračunski novac Loading ...

Naše Jelenje pratite putem aplikacije za Android i društvene mreže Facebook.

Skip to content