Ervin Radetić kadrovira kao da je ’45-ta

Javilo nam se nekoliko mještana, koji su u neposrednom doticaju s Vijećem roditelja Osnovne škole Jelenje-Dražice. Naime, nekolicina njih primila je prije nekoliko dana osobni poziv od načelnika Ervina Radetića, koji im je tom prilikom dao detaljne upute, za koga i kako trebaju glasovati kod odabira novog ravnatelja naše škole.

– Primili smo telefonski poziv, u prvi tren drago nam je bilo što nas je načelnik kontaktirao, no kada je počeo razglabati o problemu ravnatelja i davati detaljne upute za koga trebamo glasovati, nismo se ugodno osjećali. Evidentno je da je vršio pritisak. Imali smo osjećaj kao da se nalazimo u 1945. godini i da bi prilikom glasovanja trebali nositi šalabahter u ruci – prepričavaju svoja neugodna iskustva mještani i članovi Vijeća roditelja u Osnovnoj školi Jelenje-Dražice.

Ante Papić sredinom ove godine dao je ostavku na mjesto ravnatelja Osnovne škole Jelenje-Dražice i prešao je na novu funkciju u Rijeci.

Ervin Radetić otvoreno je pričao mještanima da bi za novog ravnatelja Osnovne škole Jelenje Dražice trebala biti imenovana Ana Linić Faraguna. Istražili smo i tu mogućnost, međutim donedavna zamjenica načelnika ne ispunjava niti jedan zakonski uvjet za tu funkciju – kaže dobar poznavatelj prilika u našoj Osnovnoj školi.

Prema statutu Škole u postupku izbora i imenovanja ravnatelja članovi Školskog odbora iz redova Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja te Radničkog vijeća odnosno skupa radnika, na sjednicama su obvezni zastupati i iznositi stajališta tijela koje ih je imenovalo ili izabralo u Školski odbor. Stajališta tijela donose se na sjednici Učiteljskog vijeća i Vijeća roditelja te Skupa radnika tajnim glasovanjem, o čemu se pisani zaključak dostavlja Školskom odboru.

Ervin Radetić kadrovira kao da je '45-ta

Općina Jelenje nema novaca za financiranje obnove škole u Dražicama.

Općina Jelenje nema novaca za financiranje obnove škole u Dražicama što je nedavno potvrdio i sam načelnik, kazavši kako je novac za školu od Primorsko-goranske županije potrošen za naredne dvije godine. Nismo ni u planu proračuna, a sami ne možemo isfinancirati projekt. Pred neki dan imali smo svega 27 000 kuna na računu Općine. Mi smo siromasi, priznao je načelnik na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Jelenje.

Ako već nema novaca za obnovu, načelnik pokušava na svoj prepoznatljiv način vršiti pritisak, kako bi instalirao svojeg poslušnika. Hoće li u tome uspjeti pokazat će vrijeme. Sudeći po kadroviranju u matičnoj Općini Jelenje uvijek je imao “pravi odabir” – zaključuju mještani.

Smatrate li da su načelnik Ervin Radetić i njegova sestra Vanda Radetić Tomić u sukobu interesa?

  • Da (72%, 297 glasača)
  • Ne (28%, 117 glasača)

Ukupno glasača: 414

Ervin Radetić kadrovira kao da je '45-ta Loading ...

Naše Jelenje pratite putem aplikacije za Android i društvene mreže Facebook.

Skip to content