Ilegalna sjednica Općnskog vijeća Jelenje

Novi list javlja da se načelnik naše općine Ervin Radetić i njegova zamjenica Ana Linić-Faraguna nisu pojavili na prvoj ovogodišnjoj sjednici općinskog Vijeća prilikom izglasavanja izvršenja proračun za 2015. godinu. Došlo se do spoznaje da su načelnik i njegova zamjenica namjerno izostali sa sjednice, a razlog je presuda prekršajnog suda u Delnicama u slučaju Bankomat.

Ilegalna sjednica Općnskog vijeća Jelenje

Iako to u članku Novog Lista nije navedeno, a novinarska sumnja ide u pravcu preraspodjele sredstava u proračunu za izgradnju parkinga za crkvu i dječji vrtić u Podhumu, jasno je da se načelnik i njegova zamjenica na prvoj ovogodišnjoj sjednici općinskog Vijeća nisu pojavili zbog sudskog spora načelnika Radetića s Fabijanom Čerenkom kojeg je prvi čovjek općine opravdano izgubio.

Na toj je sjednici inače većinom glasova izglasano izvršenje proračuna za 2015. godinu u kojem je evidentiran manjak prihoda od čak 3.2 milijuna kuna. Ništa zato, rekao je naš načelnik koji je pozitivnu bilancu od 2014. godine samo pretočio u novonastali minus.

Naznake rada, i to prekasnog stigle su kroz osnivanje Odbora za strateški razvoj i EU-fondove za što se morao mijenjati općinski Poslovnik. Vjerojatno je to bio samo dobro uvježbani spin za drugu promjenu Poslovnika koja je aktualni sat, odnosno viječnička pitanja pomakla za kraj sjednice, nakon rasprave o svim točkama dnevnog reda. Praksa svih institucija je raspravljati na početku sjednica, ali ne i u našoj općini.

“Nedolazak na sjednicu Vijeća načelnika i njegove zamjenice bez ikakvog valjanog razloga, ukazuje na nepoštivanje svih vijećnika Općine Jelenje. Pitamo se koji je razlog nedolaska. Je li razlog primjerice, što u proračunu za 2015. godinu nisu planirana sredsva za izgradnju parkinga za crkvu i dječji vrtić u Podhumu, a u preraspodjeli sredstava, iznenada se pojavljuje navedena stavkapo kojoj je utrošeno 160.464,72 kune za koje su vijećnici Općine Jelenje doznali tek na samoj sjednici”, kazao je Robert Maršanić, vijećnik PGS-a.

Skip to content