Javila se naša Seka željna pažnje: Netko mi je rekao…

Ćo mi, ćo ti… U dobronamjernost i korektnost Radetićevih do sada nismo ni sumnjali… zar ne? Javila se tako naša Seka željna pažnje. Netko joj je rekao, da je netko vidio i čuo, da je netko zaražen kupovao u lokalnom marketu. Velevrsna novinarka odmah se uhvatila penkale. Međutim, informacija je odmah demantirana od Stožera civilne zaštite Općine Jelenje.

Naime, Jelenjski Stožer civilne zaštite Općine Jelenje bio je primoran reagirati na „rekla-kazala“ tvrdnje iznesene od strane vijećnika Nezavisne liste Radetić, odnosno od strane Vande Radetić-Tomić preko društvenih mreža. Naime, u predmetnoj objavi Radetić-Tomić, prepričava informaciju koju joj je prenio anonimni mještanin o tome da je pozitivna osoba na korona virus obavljala kupovinu u lokalnom marketu.

Jelenjski stožer izvršio je uvid, a i kontaktiran je od strane jednog sumještanina koji je prijavio stožeru da neka osoba kupuje u marketu, a pritom je zaražena. Nakon upita o kome se točno radi, gospodin je kazao kako mu je to netko rekao i da ne može potvrditi informaciju i da ne zna je li osoba zaražena. Podsjećamo, Stožer civilne zaštite Općine Jelenje od prvog dana epidemije redovito izvještava javnost o službenim i provjerenim informacija utvrđenim od strane epidemiologa na www.jelenje.hr. Širenje panike i davanje dezinformacija s ciljem korištenja u političke svrhe i omalovažavanje rada svih osoba uključenih u zdravstveni sustav i zaštitu ljudi u kriznim situacijama oštro osuđujemo, kazao je za naš portal Dino Piljić, načelnik Civilne zaštite Općine Jelenje.

U Jelenju je trenutno 9 osoba zaraženih koronavirusom i svi su pod nadzorom epidemiološke službe, sukladno protokolu. Za sve novonastale okolnosti u vidu povećanja ili smanjenja broja oboljelih Stožer će, kao i do sada, redovito obavijestiti javnost i sve relevantne medije. U svezi rekla-kazala informacije obaviještene su sve relevantne službe koje će postupati po službenoj dužnosti, priopćili su iz jelenjskog Stožera.

Skip to content