U ponedjeljak počinje škola. Evo svih informacija koje trebaju znati jelenjski đaci i roditelji

Nastavljamo raditi u dvosmjenskom radu. Primarni cilj nam je organizacija odgojno-obrazovnog rada u ustanovi, stoga će se nastava izvoditi prema modelu A prema kojem su svi učenici u školi, kaže ravnateljica Dejana Paškvan-Žeželj. “Novu normalnu” školu, učenici u Jelenju završit će u novoj zgradi.

U Osnovnu školu Jelenje-Dražice u školskoj godini 2020./2021. upisana su 373 učenika, među kojima je 55 učenika prvog razreda razmještenih u tri razredna odjela, a ukupno će u novoj školskoj godini jelenjska škola imati dvadeset razrednih odjela, što je povećanje za jedan odjel u odnosu na prošlu školsku godinu.

Kao i sve druge škole, i OŠ Jelenje-Dražice za novu je školsku godinu, koja počinje 7. rujna, pripremila novi protokol, sve zbog poznate situacije s koronavirusom i »novog normalnog«.

U ponedjeljak počinje škola. Evo svih informacija koje trebaju znati jelenjski đaci i roditelji

Izgrađena nova sportska dvorana. U tijeku unutarnje uređenje.

Dva ulaza

– Nastavljamo raditi u dvosmjenskom radu. Primarni cilj nam je organizacija odgojno-obrazovnog rada u ustanovi, stoga će se nastava izvoditi prema modelu A prema kojem su svi učenici u školi, s iznimkom realizacije dijela dopunske, dodatne, dijela izborne nastave i izvannastavnih aktivnosti koji će se organizirati u izmjeni rada na daljinu i rada u učionici. Zbog utvrđenog voznog reda autobusa, kojim dio učenika dolazi u školu, nastava će započinjati za sve razrede u isto vrijeme, a da bismo izbjegli grupiranje učenika, rasporedili smo ulaz na dva punkta te omogućili učenicima, nakon dezinfekcije ruku i potplata obuće te mjerenja temperature, direktan ulazak u učionicu u kojoj ih dočekuje učitelj. Na taj način izbjegli smo zadržavanja učenika različitih odjela u školskom dvorištu i hodnicima škole, kaže ravnateljica Osnovne škole Jelenje-Dražice Dejana Paškvan-Žeželj. Dodaje kako je bit sačuvati što je više moguće konzistenciju i zatvorenost svakog pojedinog razrednog odjela. Škola je uzimajući u obzir sve prostorne, kadrovske i materijalne uvjete izradila protokol organizacije rada u uvjetima povezanim s COVID-19, koji je dostavljen na uvid svim tijelima – Učiteljskom vijeću, Vijeću roditelja i Školskom odboru, nakon čega se dostavlja i Primorsko-goranskoj županiji kao osnivaču.

U ponedjeljak počinje škola. Evo svih informacija koje trebaju znati jelenjski đaci i roditelji

Postavljena fasada na novoj školi

Pakirane marende

– Naš Upravni odjel za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije zatražio je od resornog ministarstva skraćivanje nastavnog sata na 40 minuta. Vezano za uslugu produženog boravka, Škola je kontaktirala sve zainteresirane roditelje. Uslijed trenutne epidemiološke situacije, interes za uslugu je znatno snižen, stoga u komunikaciji s roditeljima, Škola i Općina Jelenje razmatraju sve dostupne mogućnosti prema kojima će biti isplaniran daljnji rad. Nastava tjelesne i zdravstvene kulture, kada god je to moguće, održavat će se na otvorenom, bez kontaktnih aktivnosti. Prednost naše škole je što imamo prostrano školsko dvorište i vanjsko igralište. U školskoj dvorani nastava je osmišljena i uz poštovanje preporuka za treninge i sportsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim sportskim objektima. Učenici će marendati u svojim matičnim učionicama, uz poštovanje higijenskih i epidemioloških mjera. Marenda i ručkovi dolazit će u školu u već zapakiranom obliku, piće u tetrapak ambalaži. Učenici će ručati u prostoru blagavaonice, parcijalno po zatvorenim grupama, uz poštovanje fizičkog razmaka, uz pojačane higijenske mjere i dezinfekciju, kao i vremenski odmak između zatvorenih grupa, kaže Paškvan-Žeželj, dodajući kako su sredstvima osnivača, Primorsko-goranske županije, kupljene zaštitne maske i ostala potrebna zaštitna oprema, namijenjena prostoru za moguću izolaciju, kao i sredstva potrebna za higijenu i dezinfekciju prostora. Imamo dovoljnu količinu sapuna, papirnatih ubrusa, sredstava za čišćenje i dezinfekciju, a uveli smo i toplu vodu, ističe Dejana Paškvan-Žeželj.

U ponedjeljak počinje škola. Evo svih informacija koje trebaju znati jelenjski đaci i roditelji

Do ožujka 2021. planiraju se završiti svi radovi na novoj školi u Dražicama

Inače, učenici OŠ Jelenje-Dražice prvo će polugodište pohađati u školskoj zgradi u Jelenju, kao i prošle školske godine, jer je još uvijek u tijeku realizacija kapitalnog projekta Općine Jelenje i Primorsko-goranske županije – nadogradnja i rekonstrukcija školske zgrade u Dražicama i izgradnja školske sportske dvorane, vrijedna blizu 40 milijuna kuna. Radovi teku prema planu i preseljenje svih učenika u novu školu najavljeno je u prvom dijelu 2021. godine.

Skip to content