Marčelja: Komunalni radovi i daljnja izgradnja Općine Jelenje zacrtani su kao najvažnija karika u lancu svih naših razmišljanja

Zapuštenost općine Jelenje na svim planovima kroz protekle četiri godine pred Primorsko-goranski savez stavlja tešku zadaću u narednom mandatnom razdoblju. Brojni komunalni radovi, a to uključuje adaptaciju i stavljanje u funkciju postojećih te izgradnju novih objekata. Radovi na komunalnoj infrastrukturi od velikog su značaja u razmišljanjima svih naših sumještana, kao i njihov standard kojeg namjeravamo povećati – navodi PGS Jelenje u video materijalu objavljenom na društvenim mrežama.

– Dio prostorija u vlasništvu Općine Jelenje svakako ćemo namijeniti za rad udruga, kulturnjaka i poduzetnika. Važno nam je da se svaki segment života u općini Jelenje razvija, a to namjeravamo pospješiti uključivanjem svih u društveni život. Većina naših mještana nije zadovoljna trenutnom situacijom u odnosu s Općinom Jelenje. To mi predstavlja dodatni motiv da pokušamo popraviti stvari za dobrobit malog čovjeka, a ne interesnih skupina i rođaka – kazao je Robert Marčelja, kandidat za načelnika Općine Jelenje.

Zgrade u vlasništvu Općine Jelenje u katastrofalnom su stanju. Prvi primjer je ambulanta u Dražicama koju treba detaljno obnoviti. Zdravlje je ipak na prvom mjestu. U suradnji s Primorsko-goranskom županijom i ostalim institucijama namjeravamo pokrenuti projekt obnove škole u Dražicama. Potrebno je sanirati Dubinu, kao glavni ekološki problem u trećoj vodozaštitnoj zoni, naglašavaju iz PGS-a .

U razgovoru s mještanima, zaključuje da su potrebni daljnji radovi na području jelenjskog groblja. To uključuje širenje groblja na površinu prikladnu za sljedećih deset godina. Računa se i s povećanjem broja parkirnih mjesta. Primorsko-goranski savez u sljedećem mandatnom razdoblju svakako planira pomoći Župi Jelenje kroz potporu obnovi sakralnih objekata.

Ljudi ovoga kraja nekada su živjeli vrlo teško i od svoga rada. Kovačija i Martinovo selo predstavljaju našu prošlost na koju smo ponosni. Danas su ta mjesta neki od glavnih turističkih aduta. Plan je da Martinovo selo bude eko-selo i perjanica u proizvodnji domaće hrane te zdravih namirnica. Prostor unutar Kovačije valja obnoviti, a oko njega popločiti trg i urediti zelenu površinu s autobusnom stanicom.

Skip to content