Marčelja: Trg Dejana Ljubasa i butiga naši su kapitalni projekti za Podkilavac

Robert Marčelja predstavio je program razvoja za naselje Podkilavac. Prema njegovim riječima mještani Podklilavca u naredne četiri godine dobit će novo mjesto okupljanja u centru naselja. U planu je izgradnja Trga kraj prostorija Planinarskog društva Obruč. Novi trg ime će dobiti po nekadašnjem istaknutom sportašu i zaljubljeniku u prirodu, prerano preminulom Dejanu Ljubasu.

– Ovdje, na mjestu mnogih Dejanovih pobjeda planiramo popločiti i urediti trg njemu u čast. Uveseljavao nas je svojim dobrim i sportskim duhom, a sada mu se planiramo odužiti uz trajnu uspomenu u vidu postavljanja njegovog kipa. Oplemenit ćemo i postojeće dječje igralište te mu pridodati nove sadržaje. Trg u Podkilavcu postat će mjesto okupljanja mladih, obitelji s djecom, planinara i ljubitelja prirode – kazao je Marčelja.

Podkilavac bi trebao dobiti i butigu koja je do sad bila samo želja njegovih mještana. Uz uređenje Trga Dejana Ljubasa, to predstavlja kapitalni projekt za ovo mjesto.

– U razgovoru s mještanima primijetili smo da im kronično nedostaje butiga. I taj nedostatak planiramo ispraviti, kako bi život u Podkilavcu bio što ugodniji. Do sada su mještani morali ići u kupovinu skroz do Dražica, a to za većinu ljudi predstavlja problem – naglasio je Marčelja.

Robert Marčelja želi udahnuti novi sjaj mjestima na rubu naše općine. Ne sumnjamo da će uređenje Podkilavca pridonijeti i boljoj turističkoj, posebice sportskoj ponudi mjesta. Trg i butiga bit će jamci daljnjeg razvoja Podkilavca.

Skip to content