Načelnik Radetić napao sumještana ispred bankomata PBZ-a

Na naslovnici Novog lista od 28. lipnja 2015. godine osvanuo je natpis: Fabijan Černeka prijavio načelnika Radetića za napad. Na drugoj i trećoj stranici Novog lista novinar Fiore Vežnaver detaljno je opisao kako se zbio napad načelnika naše općine Ervina Radetića na svojeg sumještana. Mjesto događaja bilo je Trg mlikarice u Dražicama.

Načelnik Radetić napao sumještana ispred bankomata PBZ-a

Napad na Fabijana Černeku naš je načelnik počinio krajem lipnja 2015. godine kada se mladić nalazio na mjestu iz naslova kako bi na bankomatu obavio podizanje gotovine. Tada se u standardno javno obraćanje, bolje reći u pozdravljanje počela ubrajati i šaka u glavu. Radetić je zadao udarac Černeki uz verbalne prijetnje i prisutstvo njegove svite.

Sve su zabilježile sigurnosne kamere pa je načelnik nakon nekoliko mjeseci sudskog  sporenja proglašen krivim. Mala je to zadovoljština za Černeku koji osim gotovo bezazlenog iznosa odštete nije dobio nikakvu načelnikovu ispriku zbog navedenog čina kojeg svi; od nadležnih institucija do pukih promatrača slučaja trebaju najoštrije osuditi.

Iz toga događaja evidentno je da načelnik Radetić ne bira riječi i sredstva kako bi, na žalost na krivi način pokazao tko je glavni u Općini Jelenje. Černeki je spočitavano pisanje po društvenim mrežama protiv načelnika Radetića, a ono se nikada nije niti dogodilo. Mladić iz Dražica politički je neaktivan, iako se do 2015. godine nalazio u funkciji predsjednika Savjeta mladih Općine Jelenje.

Naglasiti valja da bi se u prijašnjim mandatima općinskog načelnika Branka Juretića ovakav napad nekog političara oštro osudio. Fizičkim obračunima nije mjesto ni u kućama naših mještana, a posebice na javnim mjestima ili još bolje – na glavnom trgu naše općine. Političkih, svjetonazorskih i ostalih razlika uvijek će biti među ljudima, ali za sve postoje demokratska rješenja javnog ophođenja poput rasprava i sličnog.

Općina Jelenje mora biti primjer poticanja pluralizma u mišljenjima i njene je različitosti moraju činiti još boljom, transparentnijom i otvorenijom za ugodan suživot njenih stanovnika.

Skip to content