Načelnik Radetić objesio ustašku zastavu

Dana, 7. ožujka 2014. godine Novi list je prenio informaciju zabrinutih mještana Općine Jelenje kako je načelnik Ervin Radetić objesio ustašku zastavu na vlastitu kuću. Tada se dogodio nečuveni i još neviđeni incident na ovim prostorima.

Načelnik Radetić objesio ustašku zastavu

Vijesti iz naše općine u Novom listu nije bilo od početka 2014. godine, a već je bio ožujak. Za popunjavanje novinskim stupcima (opet negativnim vijestima) pobrinuo se naš aktualni načelnik Ervin Radetić koji si je u dvorištu instalirao ustašku zastavu. Prava je šteta za njega što postavljanje iste od svibnja 1945. godine više nije zakonito, ali i za redarstvene institucije što na ovaj gnusan čin nisu reagirale, makar prekršajnom prijavom.

No, ne samo da je postavljanje hrvatske zastave iz nekih drugih, davno zaboravljenih vremena skandalozno. Još je ridikuloznije Radetićevo objašnjenje toga čina. Na novinarsko pitanje zašto je to učinio odgovorio je da je postavio stijeg kako bi isprobao njegovu čvrstoću i provjerio visinu.

To se moglo učiniti i na druge načine, makar i postavljanjem prave, sadašnje hrvatske zastave koju je, kako je rekao u nastavku izjave, tek naručio. Ako i jest, postavlja se moralno pitanje što u njegovoj kući uopće radi ustaška zastava.

Skip to content