Nezavisni i lokalni HDZ protiv razvojnih projekata u Jelenju; Braco i seka izgubili sudske sporove

Kako je jedan dio Općinskih vijećnika glasao protiv nove škole, ambulante, modernizacije javne rasvjete, kao i protiv proširenja dječjeg vrtića u Podhumu, PGS Jelenje je danas organizirao konferenciju za medije na kojoj su obavijestili javnost o realizaciji brojnih projekta, kao i protivljenju Nezavisnih vijećnika i lokalnog HDZ-a za provedbu istih. Također, naši dragi Braco i Seka, odnosno Vanda Radetić Tomić i njezin brat Ervin Radetić tužili su PGS i njezine članove za članke objavljene na portalu Naše Jelenje. Naravno, osebujni brat i sestra tužbe su izgubili, a nekolicinu su i povukli jer se ishod, nakon svjedočenja, već znao. Mnogo je tema danas otvoreno, pa krenimo redom…

Nezavisni i lokalni HDZ protiv razvojnih projekata u Jelenju; Braco i seka izgubili sudske sporove

Usijane glave: Ervin Radetić i Vanda Radetić Tomić protiv “voljenog” PGS-a gube sudske sporove. Također glasali protiv financiranja gradnje škole u Dražicama. Ljubomora i zavist prevladava kada je u pitanju realizacija najvećeg projekta u povijesti Općine Jelenje. Ipak, bolje je, pobjeći na kruzer. Manje briga u svakom slučaju…

Predsjednik PGS-a Robert Maršanić izvjesio je javnost o radu Općinskog vijeća u rujnu, kada su održane dvije radne sjednice. Kako je kazao Maršanić sjednice su bile veoma burne i zanimljive, ponekad i tragikomične zbog nastupa kojeg su imali Nezavisna lista Radetić i HDZ na projekte koji život znače za mještane Jelenja.

– Na tim sjednicama bilo je slučajeva gdje se lupalo po stolu, gdje se prijetilo, a ispad bivšeg načelnika Ervina Radetića s izjavom “Što mi ti to možeš?”, kada je dobio opomenu zbog svog ponašanja, svakako dokazuje da je zasluženo bivši, a pokazuje i “zavidan nivo kulture”, kazao je Maršanić, dodajući kako oporba gotovo cijeli mandat pokušava opstruirati projekte i razvoj Općine Jelenje te za sve važne i veće projekte, a takvih je u ovom razdoblju gotovo desetak, glasa protiv i tako još jednom pokazuje da im nije stalo ni do mještana, ni do razvoja jelenjskog kraja, već isključivo do sitnih osobnih interesa.

Nezavisni i lokalni HDZ protiv razvojnih projekata u Jelenju; Braco i seka izgubili sudske sporove

Dvojac bez kormilara: Ana Marija Vujić i Ivoslav Ban protiv nove škole, LED rasvjete, ambulante. Očito je bolje bilo u 90-tima…

Kako su naglasili u PGS-u gotovo svi najavljeni projekti u programu Nova snaga Jelenja bit će realizirani, a krikove očaja, naravno, čuju se na Općinskom vijeću jer svaki napredak i uspjeh nove Općinske vlasti oporba gleda kao svoj neuspjeh. Srećom, većina vijećnika na investicije gleda pozitivno, pa su sve važne odluke prošle.

Nadalje, PGS se osvrnuo na praksu iz prošlog mandatnog razdoblja, koju je prakticirao veoma simpatični Braco, a dalje je nastavila njegova Seka. Obijesne i masovne sudske tužbe i sporovi pokrenuti su za vrijeme mandata Radetićevih, a njihovu praksu nastavili su i kada su izgubili vlast. Tužbe se sada pokreću u privatnom angažmanu. Tužen je PGS, kao stanka te zasebno njezini članovi Robert Maršanić, Mark Kovačić te Robert Marčelja. Danas su se komentirale pravomoćne presude.

Nezavisni i lokalni HDZ protiv razvojnih projekata u Jelenju; Braco i seka izgubili sudske sporove

Robert Marčelja: Otvorili smo šest novih gradilišta. U petak otvaranje nove ambulante u Dražicama

– Vanda Radetić Tomić izgubila je sudski spor protiv Marka Kovačića, a činjenica koja se provlačila kroz sporni članak bila je da je naša Vanda dobila iznos novaca gotovo kao i vatrogastvo na području općine Jelenje, a bavila se samo izdavanjem općinskog glasila, prepričao je ukratko za naš portal Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje (PGS).

Kako je dotična izgubila sudski spor, na temelju činjenica i priložene dokumentacije, Kovačić je, sada dokazano, bio u pravu kada je, s tada dostupnim podacima, izašao u javnost i raskrinkao brata i sestru te njihove zle namjere. Vanda Radetić Tomić pritom je morala nadoknaditi sudske troškove Marku Kovačiću u iznosu od 5.625 kuna. Druga grupa tužbi odnosila se na članak “Ervin Radetić kadrovira u OŠ Jelenje-Dražice kao da je ’45”. Nakon što je tužen, PGS je ipak dobio prvostupanjsku presudu, a bivši načelnik i njegovi svjedoci očito nisu mogli dokazati suprotno. Nakon što se već pretpostavljao ishod, Braco je povukao tužbu. Pritom je morao podmiriti nemale sudske troškove. Treća grupa tužbi odnosila se na članove PGS-a i video reportažu Kanala RI u kojoj je među ostalim kazano kako su Braco i Seka tiskali općinski glasnik na što jeftinijem papiru kako bi Vanda Radetić Tomić ostavila što veći prihod. Nakon što su održana gotovo pa “nebrojna” ročišta dotična nije mogla dokazati suprotno, pa je, navodno, sugerirana od strane njezinog, odvjetnika koji je prije radio za Općinu Jelenje, stigao prijedlog za povlačenje tužbe jer su troškovi narasli na više od 20 tisuća kuna. Još jedno obijesno suđenje završilo je tragično za naše omiljene “junake”.

Nezavisni i lokalni HDZ protiv razvojnih projekata u Jelenju; Braco i seka izgubili sudske sporove

“Grobnički junaci” – legende za sva vremena

– Nakon što je shvatila da će tužbe izgubiti Vanda Radetić Tomić je iste povukla, ali je morala nadoknaditi sudske troškove. Uzimajući ukupnu vrijednost završenih sporova oporbena vijećnica morala je platiti više od 30 tisuća kuna, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje (PGS), koji je dodao da su ti novci mogli biti puno kvalitetnije potrošeni. Treba dodati i činjenicu da njezin brat Ervin Radetić, na temelju dostupnih podataka, kaznu koju mu je odredilo Povjerenstvo još nije platio (+4000 kn). Kako je kazao sadašnji načelnik za taj iznos je mogla biti podmirena trećina duga Radetićevih prema Općini jer radi se o ukupnom iznosu od 105 kuna koji su proizašli iz činjenice da su ugovori koji su brat i sestra sklopili ništetni.

Politički tajnik Franjo Butorac, kao iskusan urednik i novinar, na kraju je komentirao nekolicinu natpisa i objava nezavisnih vijećnika u svojim političkim glasilima te je dodao da se u njima i sličnim platformama laži iznose bez da se okom trepne, davajući pritom podatke o bruto plaćama načelnicima Jelenja.

– Ervin Radetić svoju je plaću, u odnosu na nekadašnjeg načelnika Branka Juretića, u startu podigao za 3.000 kn, odmah čim je preuzeo vlast, a slična praksa nalazi se i u ostalim objavama, napomenuo je Butorac te dodao kako sadašnji načelnik za svoj posao koji obavlja ima daleko manji iznos te da se reorganizacijom Općinske uprave manje troši na plaće i administraciju.

Skip to content