Na današnji dan započeo raspad sistema: Ana Linić Faraguna dala neopozivu ostavku

Otišla je tada, a nije rekla zbogom...

Da, da… Da se ne pozabi. Na današnji dan, pred točno četiri godine, Ana Linić Faraguna i službeno je dala neopozivu ostavku na funkciju zamjenice načelnika Općine Jelenje. Bio je to presedan kakav se ne pamti i lakrdija od mandata kojeg su obilježile nasilnički ispadi, koruptivne afere i na kraju raspad sistema. Do tada još ne viđeno. No, krenimo redom.

Na današnji dan započeo raspad sistema: Ana Linić Faraguna dala neopozivu ostavku

Naime, portal Naše Jelenje ekskluzivno je dobio informaciju, nekoliko dana ranije te 2016. godine, koja se kao i uvijek do sada pokazala točnim. Objavljene su navedene tvrdnje koje su pokrenule „lavinu“ i na kraju iz sedla izbacili Braca i Seku, kako su ih od milja nazvali lokalni mediji.

Sada zasluženo s predzankom “bivši načelnik” Ervin Radetić kazao je tada, na Općinskom vijeću, kako je ispraznio općinsku kasu. Na kontu je, u jednom trenutku, ostalo samo 27 tisuća kuna, što je do danas najmanji iznos na računu u povijesti jelenjske lokalne samouprave.

Na današnji dan započeo raspad sistema: Ana Linić Faraguna dala neopozivu ostavku

Mobing zaposlenika, zaposleni rođaci u Općinskoj upravi, poseban tretman i suradnja sa sestrom načelnika Vandom Radetić Tomić (sukob interesa i oštećen Općinski proračun za 105 tisuća kuna), te više vremena utrošeno u lokalnom kafiću nego li u vlastitom uredu dovelo je do toga da gotovo niti jedan kapitalni projekt nije realiziran u tom razdoblju. Ostavka je bila najmanja gesta za savjest i dušu.

O novoj školi smo tada mogli samo sanjati, zdravstvenoj stanici, kao i reciklažnom dvorištu. Glava je tada bila samo za šešir. Bitno je da se ne pozabi, znaju reći naši stari. Dodali bi k tome i da se ne ponovi…

Skip to content