Novi list: Ana Linić Faraguna podnijela ostavku?

Prema još nepotvrđenim i neslužbenim  informacijama, zamjenica načelnika Općine Jelenje Ana Linić Faraguna (Lista birača) podnijela je općinskom načelniku Ervinu Radetiću neopozivu ostavku na sve svoje funkcije koje obnaša kao zamjenica načelnika, o čemu je jučer “brujala” cijela općina Jelenje, a o tome se, kao i njezinim razlozima, raspisao internet portal jelenjskog PGS-a Naše Jelenje.

Iako smo, neslužbeno, i iz Općine dobili potvrdu ove informacije, njezin glavni akter – Ana Linić Faraguna, jučer je bila nedostupna na naše telefonske pozive, budući da se do 1. rujna nalazi na godišnjem odmoru. Ni glavna osoba koja bi mogla potvrditi ili demantirati te ujedno i komentirati ovu informaciju, načelnik Općine Jelenje Ervin Radetić (Lista birača), jučer nije odgovarao na telefonske pozive niti SMS poruke.

Novi list: Ana Linić Faraguna podnijela ostavku?

Novi list, dana 27. kolovoza 2016. godine

Svoj komentar dao je jedino općinski vijećnik PGS-a Robert Maršanić, koji kaže kako je navedenu informaciju PGS dobio od mještana Općine Jelenje i vjeruje kako je ona istinita i točna.

– Razlozi ostavke su i nama još nerazjašnjeni i zavijeni velom tajne, a za pretpostaviti je da je došlo do raskola zbog nedostatka novaca u proračunu Općine za koje su prvenstveno zaslužni vodeći ljudi Općine te lažnih i neispunjenih obećanja mještanima koji su davani na proteklim izborima. Nadalje, zamjenica načelnika je cijelo vrijeme, tzv. „gromobran“, pri čemu je primala na sebe sve negativno što se dešavalo u Općini kako bi sačuvala obraz načelnika. Vjerujem da je i to jedan od razloga, iako ne i presudan, ističe Maršanić.

Dodaje kako prema njegovim saznanjima u Općini Jelenje vlada “totalni raspad sistema”, jer kako kaže, i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Gordana Tomas već neko vrijeme ne dolazi na posao iz nepoznatih razloga.

– Vjerujem da su odsustva zamjenice i pročelnice fiktivno pokrivena rješenjima o korištenju godišnjeg odmora, no činjenica je da oni nisu na poslu, zaključuje Maršanić.

Slijedom Maršanićevih izjava kontaktirali smo i prozvanu Gordanu Tomas, koja nam je u telefonskom razgovoru kazala kako ona donedavno koristila godišnji odmor, s kojega se vratila na svoje radno mjesto u Općini Jelenje.

Naše Jelenje pratite putem aplikacije za Android i društvene mreže Facebook.

Skip to content