Raspad sistema: Zamjenica podnijela neopozivu ostavku

Iz više izvora doznali smo da je zamjenica načelnika Općine Jelenje gospođa Ana Linić Faraguna podnijela općinskom načelniku Ervinu Radetiću svoju neopozivu ostavku na sve svoje funkcije koje obnaša kao zamjenik općinskog načelnika.

Razlozi su još nerazjašnjeni i zavijeni velom tajne, a za pretpostaviti je kao što su nam javili sami mještani koji su u dosluhu s načelnikom da je došlo do raskola:

  1. Ana Linić Faraguna bila je takozvani gromobran i primala je na sebe sve negativno što se dešavalo u Općini Jelenje, kako bi sačuvala obraz “velikog vođe” i američkog đaka.
  2. Osobno je bila zadužena za Jelenske novine i suradnju sa sestrom načelnika Vandom Radetić Tomić, kako bi se namjerno izbjegao sukob interesa, iako je bio evidentan.
  3. Posebno joj se stavlja na teret sukob Općinskih vlasti s mjesnim crkvenim vlastima, a razlog ne sufinanciranje naše župne zajednice, iako je sudjelovala na svim sastancima koje je organizirala Župa Jelenje s Općinom. Svi dogovori na sastancima su propali jer nije imala svoj stav ni o čemu.
  4. Po nalogu načelnika Ervina Radetića vršila je neviđeni mobing na zaposlenike Općine Jelenje.
  5. Ana Linić Faraguna odobravala je nasilno ponašanje Ervina Radetića kao načelnika Općine Jelenje.
  6. Zbog svojeg neprimjerenog ponašanja Ana Linić Faraguna izolirala je Općinu Jelenje i osramotila istu na raznim manifestacijama i događajima, u užoj i široj okolici.
  7. Mještani općine Jelenje iako su u više navrata zahtijevali, nikada nisu saznali gdje je Ana Linić Faraguna radila prije obnašanja funkcije zamjenika načelnika Općine Jelenje.

Vidljivo je da zbog nedostatka novaca, lažnih i neispunjenih obećanja mještanima u Općini Jelenje vlada totalni raspad sistema. Treba napomenuti i to da pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Gordana Tomas već duže vrijeme ne dolazi na posao.

O daljnjem razvoju događaja pomno ćemo vas izvještavati. Još jednom želimo se zahvaliti našim vjernim mještanima koji nam dostavljaju informacije u ovom slučaju ekskluzivu.

Skip to content