Novi list: PGS ukazao na nepravilnosti – Zaustavljene Jelenske novine

Jelenje >> Vladin povjerenik Zdenko Holenko donio je odluku da se Jelenske novine privremeno povuku. To temelji na odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je pokrenulo postupak protiv bivšeg načelnika Općine Jelenje Ervina Radetića zbog pogodovanja obrta u vlasništvu njegove sestre.

– U ovom slučaju radi se o ugovorima sklopljenim za razdoblje u 2016. i 2017. između Općine Jelenje i pravnog subjekta PR design – kazao je PGS-ov vijećnik u Općinskom vijeću Jelenja Robert Maršanić

Novi list: PGS ukazao na nepravilnosti - Zaustavljene Jelenske novine

Maršanić je ukazao i na “nepravilnosti i povredu pozitivnih zakonskih propisa Hrvatske, koji se provode posljednje tri godine, a vezani su uz oglašavanje na velikom LED ekranu postavljenom na Trgu mlikarice u Dražicama”.

– Pravni subjekti reklamiraju se bez ugovora. Dakle, Općina nema nikakve koristi od toga. Kontaktirali smo Jedinstveni upravni odjel, a u telefonskom razgovoru, pročelnica Gordana Tomas kazala je da odluka o oglašavanju i reklamiranju za navedeni LED ekran ne postoji te da pravni subjekt ne može zakupiti taj prostor jer ne postoji pravni temelj – kazao je Maršanić te kao još jedan primjer nelogičnosti i nepravilnosti iznio “ilegalnu prezentaciju Općine Jelenje na društvenim mrežama i raznim portalima”.

Novi list: PGS ukazao na nepravilnosti - Zaustavljene Jelenske novine

Novi list, 20.01.2017. – zaustavljene Jelenske novine koje je uređivala sestra načelnika Vanda Radetić Tomić.

– Usmenom odlukom bivšeg načelnika, korištene su oznake Općine, što je protuzakonito, pa je povjerenik donio odluku da se i to povuče – istaknuo je Maršanić.

Novinarima se predstavio i PGS-ov kandidat za budućeg načelnika Općine Jelenje, Robert Marčelja, koji je kazao kako je jelenski PGS već obavio pripreme za predstojeće lokalne izbore u svibnju. Politički tajnik PGS-a Franjo Butorac izvijestio je novinare kako je PGS dobio dvije tužbe za klevetu, od Ervina Radetića i od njegove sestre Vande Radetić-Tomić, a koje će, vjeruje, biti riješene u korist PGS-a.

Skip to content