Održana biciklijada u spomen na Dejana i Dalibora

Više od 150 biciklista okupilo se danas na četvrtoj memorijalnoj biciklijadi u spomen na Dalibora Kalčića i Dejana Ljubasa. Lijepo vrijeme krasilo je početak sportske utrke čiji je start započeo upravo u Lukežima.

– Dalibor i Dejan su bili izvrsni sportaši koji su sudjelovali na mnogo utrka trekinga, brdskog biciklizma, triatlona, a sami su postizali vrhunske uspjehe i bili su prvaci u svojim disciplinama. Nažalost, tragično su nastradali 21. travnja 2013. godine upravo ovdje na Rječini gdje se danas nalazimo – kazao je Damir Živković , sportski direktor u Triatlon klubu Rival.

Održana biciklijada u spomen na Dejana i Dalibora

Obitelj i prijatelji Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića zapalili su svijeće na spomeniku njima u čast.

Spomen ploču njima u čast podiglo je Planinarsko društvo Obruč.

– Vrlo smo zadovoljni s odazivom biciklista. Nismo ni sumnjali da će se ovoliko ljudi odazvati unatoč najavi lošeg vremena. Inače organizaciju ove utrke rade tri sportske udruge, čiji su Dejan i Dalibor bili članovi, a to su Planinarsko društvo Obruč, Sportsko društvo Rupnjak – Jušići i Triatlon klub Rival iz Rijeke, a cilj manifestacije je druženje i spomen na te ljude koji su nam stvarno dragi, naglasio je Vedran Stipić, predsjednik Planinarskog društva Obruč.

U Lukežima je započeo start dviju utrka u kojoj sudjeluju profesionalci i rekreativci. Utrka na Grad Grobnik, maraton koji se odvija u trčećem koraku i i Skok na Grad Grobnik, koja se vozi biciklom, a podršku prije samog početka uveličali su roditelji i prijatelji Dalibora i Dejana.

Održana biciklijada u spomen na Dejana i Dalibora

Podršku samoj manifestaciji dao je i Robert Marčelja, kandidat za načelnika Općine Jelenje.

– Izuzetno mi je drago što sam pozvan da uveličam samu manifestaciju. Dejan Ljubas je bio jedan od najboljih sportaša i planinara u povijesti naše općine pa bismo mu se za sve što je dao ovome kraju svakako trebali odužiti. U našim planovima je da izgradimo kip s njegovim likom koji će krasiti Trg u Podkilavcu – kazao je Marčelja.

Pogledajte fotogaleriju.

Skip to content