Općina Jelenje koči najvećeg poduzetnika na svom području

Novi List je u srijedu, 10. kolovoza 2016. godine napravio reportažu s naslovom Termotechnik širi proizvodnju i otvara 30 novih radnih mjesta u kojoj je prezentirana investicija od 3 milijuna eura u Lukežima, a ista tvrtka već godinama bilježi kontinuirani rast proizvodnje. Samo u zadnjih sedam mjeseci ove godine zabilježen je rast od 20 posto.

Veseli nas činjenica što će tridesetak mladih Grobničana dobiti šansu za zaposlenje s mogućnošću napredovanja u respektabilnoj tvrtki koja većinu svojih proizvoda plasira na strana tržišta. Za našu Općinu to bi trebao biti prioritet u svakom pogledu, radi se o najvećoj tvrtki koja u proračun Općine Jelenje direktno ili indirektno uplaćuje najviše sredstava.

Ekskluzivno smo u posjedu dokumenata koji su nam dostavljeni te prikazuju nebrigu naše Općine, odnosno načelnika Ervina Radetića za poduzetništvo i otvaranje novih radnih mjesta u našoj maloj sredini. Planiranu investiciju od 3 milijuna eura namjerno je kočila naša Općina.

– U dosadašnjem tijeku ishođenja akata temeljem idejnog projekta, naše društvo relativno je uspješno uspijevalo od strane nadležnih tijela pribavljati potrebne suglasnosti/dozvole/odobrenja i sl., no zapelo je na razini jedinice lokalne samouprave Općini Jelenje – navode iz tvrtke TTO Termotechnik.

Zamolbom / zahtjevom tvrtka Termotehnik je dana 14.08.2015. godine uputila dopis na adresu Općine Jelenje sa zahtjevom za uređenjem djela nerazvrstane ceste 0235 u svrhu povećanja broja parkirnih mjesta, a sve u skladu s odredbama prostornog plana uređenja Općine Jelenje.

Odgovor Općine Jelenje je dostavljen dana 01.10.2015. godine, odnosno nakon 47 dana te se u istome navodi da nerazvrstana cesta boj 0235 nije prioritetna cesta slijedom čega Općina Jelenje nije u mogućnosti prihvatiti zahtjev društva TTO Termotechnik d.o.o. i pristupiti uređenju nerazvrstane ceste 0235.

Usmeni odgovor načelnika Ervina Radetića zaprepastio je vlasničku strukturu TTO Termotechnik prilikom obrazlaganja projekta i investicije u Lukežima.

– A što ja imam od toga što će se zaposliti 30 novih ljudi? – bešćutno govori Ervin Radetić sudionicima sastanka.

Odgovor Općine Jelenje prenosimo u cijelosti, a najzanimljiviji dio što za proračunsku godinu 2015. godinu i projekcijom za 2016. i 2017. godinu nije predviđen zahvat na nerazvrstanoj cesti 0235.

Općina Jelenje koči najvećeg poduzetnika na svom području

Službeni odgovor Općine Jelenje najvećemu poduzetniku na svojem području.

Odgovor Općine Jelenje na zahtjev TTO Termotechnik stiže nakon 47 dana (zakonski razuman rok je 15 dana, a kod takvih investicija, kod drugih općina/gradova se odgovara trenutno i maksimalno se izlazi u susret investitoru, uvijek u skladu sa zakonom). Osim iščekivanja koji traje u nedogled, stigao je negativan odgovor s banalnim obrazloženjem, a pritom se pozivajući na odluku koja ne postoji pod tim brojem, time dokazujući svu nesposobnost Općinske uprave u vlastitim dokumentima. I nije prvi puta da se Općina Jelenje poziva na vlastite odluke koje nažalost ne postoje.

Strategijom razvoja općine Jelenje navodi se kako je poduzetništvo pokretač gospodarskoga razvoja, međutim praksa ulaganja u poduzetništvo te pomoć privatnim inicijativama i investicijama pokazuje i dokazuje suprotno. Nažalost sve samo ostaje na frazi prepisanoj iz školskih udžbenika.

Skip to content