Općina Jelenje provalila u prostor PD Obruč

Novi list je dana 28. studenog 2014. godine pisao o ratu Općine i udruga pod naslovom: Bravari imaju puno posla. Pod izlikom odgovornog ponašanja i upravljanja “svojom” imovinom Načelnik Ervin Radetić izdao je nalog za provalu u društvene prostorije Lovačkog društva Jelen-Čavle i Planinarskog društva Obruč.

Općina Jelenje provalila u prostor PD Obruč

U studenom 2014. godine načelniku Općine Jelenje na pamet je pala nova “sjajna” ideja. Nije se, jasno bavio problemima koji muče naš kraj već je na sedam prostora kojima se koriste lokalne civilne udruge odlučio – promijeniti brave. Zašto? Zato!

U Planinarsko društvo Obruč na Podkilavcu nije se moglo ući. Općina Jelenje nelegalno je promijenila brave, bez prisutstva i odobravanja ljudi iz udruge nakon što ih prethodno nije uspjela promijeniti jer joj iz PD-a Obruč to nisu dopustili.

– Došli smo u naše prostorije i vidjeli da je promijenjena brava, za koju nismo imali ključ. Odmah smo pozvali odvjetnika, kao i policiju, koja je napravila uviđaj i zapisnik. Potom smo, sukladno zakonu, mi promijenili bravu i napravili nove ključeve, jer smo mi u posjedu toga prostora. Ovo je provala, ilegalan ulazak, nasilan upad u prostor, a tko zna možda i krađa, jer ne znamo da li nam nedostaju stvari, rekao je predsjednik PD-a Obruč Vedran Stipić.

Na zaključana vrata naišli su i članovi Lovačkog društva Jelen-Čavle koji koriste prostorije na području Općine Jelenje.

– Načelnik Općine Jelenje Ervin Radetić dao je nalog da se provali u prostor i promijene brave. Zvali smo policiju koja je došla na lice mjesta i napravila sve što je potrebno. Iste večeri iz Općine Jelenje nazvali su nas da dođemo po kopiju ključa. Prije nekoliko dana mi smo od strane općine obavješteni da će  se brave mijenjati, ali se s tim nismo složili. Inače, riječ je o prostoru kojeg smo naslijedili od HPT-a i Vindije Varaždin, dakle to uopće nije općinsko vlasništvo niti ga je Općina koristila proteklih tridesetak godina, rekao je predsjednik LD-a Jelen-Čavle Boris Zaharija.

Sve je trebalo biti obavljeno u svrhu sigurnosti općinskih nekretnina i načelnikove brige za dobrobit svih udruga. Ne treba napominjati da je prethodno mnoge nastojao ili ih još uvijek nastoji ugasiti.

Skip to content