Paketi svima, a ne samo njima!

Naši umirovljenici pitaju se zašto u slučaju da jedna obitelj ima više članova umirovljenika, samo jedan dobiva poklon pakete za Božić i Uskrs. Smatraju da su kolektivno diskriminirani samo zato što žive u skladnoj zajednici.

Nije čudno da u ovako teškoj i sve težoj društvenoj situaciji za našu općinu pada stopa prirasta stanovništva. Stoga, kao općina starimo pa će sve više obitelji iz godine u godinu biti pretplaćeno na umirovljeničke poklon-pkete u povodu Božića i Uskrsa. Ipak, šteta je da se paketi ne dodjeljuju pojedinačno, svim umirovljenicima, već svaka obitelj dobiva po jedan paket.

U vremenima kada svakako treba štedjeti jer je ekonomska situacija takva kakva jest, dojam je da se politička uprava naše općine, na čelu s našim načelnikom Ervinom Radetićem odlučila na krivi korak. Načelnik Radetić pokazao je, ako baš to tako treba reći, i osnovnu političku nepismenost, budući da je od sebe na ovaj način odmaknuo veliku većinu birača treće dobi čije se mišljenje teško mijenja, ali i čije se povjerenje lako gubi.

Sredstva koja su nedvojbeno ušteđena kroz smanjivanje broja poklon-paketa za umirovljenike mogla su se uštedjeti i na nekim drugim proračunskim stavkama poput plaćanja ogromnih troškova raznih odvjetničkih ureda za sporove u kojima Općina nastupa kao subjekt, ili više kao objekt tužbi.

Skip to content