Otvoreno pismo Vandi Radetić-Tomić

Poštovana gospođo Radetić-Tomić,

uporno tražite sučeljavanje za kojeg smatram da nije moguće organizirati na način da bude  fer i korektno. Ja sam svoju kandidaturu najavio prije više od godinu dana. Od toga dana spreman sam na bilo kakvo fer i korektno sučeljavanje ali nažalost vaše provokacije su bile i ostale samo provokacije. Poziv na vaš skup nije nikakvo sučeljavanje, nego pokušaj da umanjite moju vrijednost te da me izviždate na skupu vaših glasača.

Ovo pismo pišem iz razloga da upoznam mještane o povijesti naših susreta i sučeljavanja.

Prije svega bi naglasio da ste Vi i Vaš brat tužili stranku kojoj ja pripadam, a mene osobno ste tužili za klevetu. Stigao mi je poziv na sud na kojeg sam se i odazvao, kao što bi trebao i svaki pošteni građanin. Međutim, na sudu me dočekalo iznenađenje. Vi koji ste me tužili niste se udostojili pojaviti na sudskoj raspravi, pa iz toga se da zaključiti ponešto o vašoj odgovornosti.

Usudio bih se nazvati poziv novinara Novog lista Damira Cupaća javnim sučeljavanjem svih kandidata u prvom krugu lokalnih izbora. To sučeljavanje i razgovor je bilo fer i korektno od nepristranog novinara, gdje se vi niste udostojili pojaviti, kao što se niste pojavili ni na ročištu. U vašem pozivu ime moderatora ili onoga tko bi vodio sučeljavanje bilo je nepoznato, te ne mogu tvrditi da bi bilo i nepristrano.

Nažalost, na sudu i na razgovoru kod novinara Cupaća nisam Vas susreo ali zato mi je ostalo duboko urezan u pamćenje vaš nastup na sjednici Općinskog vijeća, gdje sam sudjelovao kao mještanin. Takvo ponašanje nije bilo za očekivati od nikoga, a kamo li od visoko obrazovane osobe, kao što ste Vi. Tada sam vidio vaše neprimjereno ponašanje, a o komunikaciji neću ni govoriti. Iako je ponekad dobro imati visoko mišljenje o sebi, trebali bi poštivati osnove bontona, pa bi možda, u jednom trenutku i dobili sugovornika. Ovim putem Vam  obećajem da ćete imati priliku sučeliti se sa mnom, kao oporba, onoga trenutka kada konstituiramo Općinsko vijeće.

Navesti ću još jedan razlog zašto smatram da je ovo sučeljavanje isforsirano i nepotrebno. Prava sučeljavanja vode se u prvom krugu i na neutralnom terenu, gdje birači mogu odlučiti kome će dati svoje povjerenje. Sada prije drugog kruga vidimo da su biračima ostala samo dva puta. Prvi koji obećava  te je orijentiran prema lijevci, a drugi koji se tek oformio prije mjesec dana te svojim stajalištima i koalicijskim partnerima naginje ka desnici. Svako novo sučeljavanje još bi više produbilo problem podijeljenosti našeg društva. A ja sam svojim radom i djelom uvijek spajao i povezivao ljude te ih nikada nisam razdvajao, kao što to Vi želite učiniti.

Kao što Vam je poznato, ja sam javno predstavio svoj program, kroz brošuru Nova snaga Jelenja. Osobno sam prezentirao brošuru kroz druženja s mještanima, u njihovim mjestima naše Općine. Tim sam putem obišao svaki kutak našeg kraja. Iz rezultata u prvom krugu vidljivo je da su mještani prepoznali zalaganje, marljivost i trud, kao i kvalitetu programa i mene osobno te me nagradili da u drugi krug izbora ulazim kao pobjednik.

Vaše želje su neiscrpne, samo želja je jedno, a stvarnost je drugo. Što se tiče Vaše političke i moralne vjerodostojnosti lista Radetićevih pokazala je svoje znanje neprimjerenim ponašanjem, dolaženjem u sukob interesa, napuštanjem Općine kada se ista našla u problemima te nepoštivanjem institucija Republike Hrvatske.

Srdačan pozdrav
Robert Marčelja

Skip to content