Povijesni dan za naše Jelenje: Jelenjski školarci prvi put u novoj školi

Jelenjski školarci, učenici Osnovne škole Jelenje-Dražice jučer su prvi puta sjeli u školske klupe u novoj, rekonstruiranoj i dograđenoj školi u Dražicama, koju su svečano otvorili primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i ravnateljica Dejana Paškvan-Žeželj.

Kompletan prijenos uživo na Kanalu RI i jelenje.hrŽupan Komadina tom je prigodom rekao kako je ovo povijesni dan za Općinu Jelenje, sve stanovnike, a pogotovo djecu kojoj se predaje novi reprezentativni, funkcionalan i suvremeno opremljen školski objekt sa sportskom dvoranom, najveći kapitalni projekt Primorsko-goranske županije u proteklom mandatu.


[RAZGLEDAVANJE ŠKOLE] Mještani i roditelji mogu danas i sutra razgledati novu školu u Dražicama. ➡…

Objavljuje Naše JelenjeSrijeda, 5. svibnja 2021.


– Ovo je puno više od škole, to je generacijski projekt za cijeli ovaj kraj kojeg smo uspješno realizirali u partnerstvu s Općinom Jelenje. Ovaj kapitalni projekt predstavlja ne samo značajan doprinos unaprjeđenju i podizanju pedagoškog standarda osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja na području Općine Jelenje, već osim školskih potreba zadovoljava i potrebe lokalnog stanovništva i lokalnog sporta.

Potpunom rekonstrukcijom i dogradnjom škole ne samo da su prostori postali funkcionalniji i energetski učinkovitiji, već je obuhvat radova bio toliki da se može smatrati da je izgrađena popuno nova osnovna škola u Dražicama, rekao je župan Komadina koji se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u ostvarenju ove investicije – resornom upravnom odjelu, projektantima, izvođaču radova GP-u Krk.

Reportaža HRT – Županijska panoramaNačelnik Općine Jelenje Robert Marčelja istaknuo je kako će mještani Jelenja pamtiti ovaj datum, 3. svibnja, kao dan dovršetka najvećeg ikada realiziranog projekta u povijesti Općine Jelenje.


Upravo smo otvorili najveći kapitalni projekt u ovom mandatu. ?Novu školu i dvoranu u Dražicama. ?Nekad san – danas…

Objavljuje Robert MarčeljaPonedjeljak, 3. svibnja 2021.


– Ovaj dan pamtit ćemo kao dan kada su naši učenici krenuli u najljepšu i najmoderniju školu u Hrvatskoj. Nakon više od dvadeset godina priče, sanjarenja i promišljanja, nekadašnji san mještana, učitelja, nastavnika i djece pretvorili smo u stvarnost, izgradili smo školu za sve generacije. Riječ je o projektu koji smo doslovno živjeli svaki dan od 2017. godine, kada su započele pripremne radnje za izgradnju, pa sve do ožujka ove godine, kada su radovi na našem najvećem gradilištu u povijesti uspješno završeni, šest mjeseci prije ugovorenog roka. Ne bi ga mogli ostvariti bez podrške Primorsko-goranske županije koja je preuzela financiranje 60 posto vrijednosti cijele investicije. Naša djeca, kao i generacije koje tek dolaze, imaju konačnu modernu školu, po prvi put i školsku sportsku dvoranu, nastavu više neće kao do sada pohađati u dva školska objekta, a niti u dvije smjene, istaknuo je Marčelja.

U ime svih učenika i nastavnika zahvalu je uputila ravnateljica Škole Dajana Paškvan-Žeželj koja je uz zahvalnice, županu na darivala i staro, obnovljeno školsko zvono. Podsjetila je kako je kamen temeljac za početak gradnje postavljen u svibnju 2019. godine.

Povijesni dan za naše Jelenje: Jelenjski školarci prvi put u novoj školi


[?] Vrijedni ljudi izgradili su najljepšu i najfunkcionalniju školu u ??. Naši mališani danas su, po prvi puta, sjeli u…

Objavljuje Naše JelenjePonedjeljak, 3. svibnja 2021.

Vrijednost projekta rekonstrukcije i dogradnje zgrade OŠ Jelenje-Dražice i izgradnje školske sportske dvorane je 41 milijun kuna, a zajednički su ga financirali Primorsko-goranska županija sa 60 posto ili 24,6 milijuna kuna i Općina Jelenje s 40 posto udjela, odnosno 16,4 milijuna kuna. Projektom je obuhvaćena potpuna rekonstrukcija i dogradnja zgrade škole u Dražicama. Kapacitet zgrade se proširio i uređena je 21 učionica, dok ih je u staroj zgradi bilo samo deset. Sve učionice su dobile najsuvremeniju opremu, uređena je i nova kuhinja također, blagovaonica, ugrađen je i lift za učenike teže pokretljivosti te nova kotlovnica na pelete. Dograđena je i jednodjelna školska sportska dvorana, prva dvorana u povijesti Dražica. U prizemlju je smješten ulazni prostor, sanitarije, garderoba, spremište sportske rekvizite, kabinet te prostori kotlovnice i radiona domara. Na katu je mala dvorana sa svojim spremištem i veza prema hodniku škole te manji dio tribina za gledaoce.

Skip to content