Svečano otvoren novi sportski centar u Dražicama

Komunalna investicija iz EU fondova vrijedna 500 tisuća kuna

Svečanim rezanjem vrpce otvoren je Sportski centar u Dražicama. Dva terena s umjetnom travom na raspolaganju su svim mještanima, a posebice mladim nogometašima Nogometnog kluba Rječine, navode iz Općine Jelenje na www.jelenje.hrPrigodno su svečanom otvaranju sportskog terena nazočili načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, kao i njegov zamjenik Dino Piljić, uz prisustvo članova Nogometnog kluba Rječina.

 – Simbolično smo, zbog uvjeta koji su na snazi, otvorili Sportski centar u Dražicama. Ovo je investicija od preko 500 tisuća kuna u našu zajednicu te je u većem djelu sufinancirana iz vanjskih izvora, odnosno fondova Europske unije, napomenuo je Marčelja.

Svečano otvoren novi sportski centar u DražicamaMarčelja se posebno zahvalio članovima, upravi i predsjedniku Nogometnog kluba Rječina koji su bili prisutni kroz cijeli projekt.

– Na ovom mjestu je prije bio pješak i zaista neugledna površina. Sad imamo super uvijete. Napravilo se navodnjavanje, rasvjeta kao i prilaz samom igralištu u vidu ulaza i zaštitnih ograda. Uvjeti su se digli na viši nivo. Vidi se da se radi u Općini Jelenje i u Nogometnom klubu Rječina i da se brine o omladinskom pogonu ali i seniorima, kako bi imali što bolje uvijete za rad, kazao Marcello Mattei, član i trener Nogometnog kluba Rječina.

 

Svečano otvoren novi sportski centar u DražicamaPodsjetimo, u Dražicama je izgrađeno veliko igralište s umjetnom travom koju mogu koristiti svi mještani općine. Projekt izgradnje i opremanja vrijedan je više od 500 tisuća kuna, a 80 posto sredstava sufinancirala je Europska unija. Na tom igralištu treninge za sve kategorije održavaju i članovi NK-a „Rječina“ kako bi se, u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, što više sačuvao glavni nogometni teren za igru, na kojem je ugrađen sustav za navodnjavanje i time poboljšana kvaliteta održavanja. Ukupna površina iznosi oko 1400 m2, a uređen je umjetnom travom sa svom pratećom infrastrukturom, kao i dva malonogometna terena. Prostor je ograđen za nesmetano igranje i rekreaciju.

Svečano otvoren novi sportski centar u DražicamaTakođer, izrađen je sustav navodnjavanja postojećeg igrališta NK-a „Rječina“. Automatski se zalijeva oko 8000 m2 travnatih površina, odnosno cijelo nogometno igralište. Investicija je vrijedna više od 100 tisuća kuna, a sufinancirana je sredstvima Nogometnog saveza Primorsko-goranske županije, Nogometnog kluba „Rječina“ i Općine Jelenje. Za cjelovito zalijevanje sada je potrebno svega 30 minuta. Ukupno je ugrađeno deset visokokvalitetnih poljevača. Ovim projektom osiguran je sustav navodnjavanja, što će zasigurno olakšati održavanje terena vrijednim volonterima i ljubiteljima sporta.

Skip to content