Novi list: Računi za dugove iz 2014. i 2016. stižu na naplatu

Koalicija PGS-SDP-ARS-HSS-HNS-Akcija mladih reagirala je na tiskovnu konferenciju Netavisne liste Vande Radetić Tomić.

– Bivši načelnik Ervin Radetić i njegova sestra Vanda Radetić Tomić očito imaju učestalu amneziju pa su tako zaboravili u kakvom su stanju pustili Općinu Jelenje, a sada kao nekonstruktivna oporba dijele svoje “stručne« savjete”. O moralnim razlozima Radetićevih ne treba previše govoriti – i sami smo vidjeli kako je to “završilo”, a posljedice toga se osjećaju i osjećat će se još neko vrijeme. Još uvijek se susrećemo sa starim dugovima, pa je tako, primjerice, prije nekoliko dana stigao račun u Općinu Jelenje vezan uz prošlogodišnju svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Jelenje iznosu većem od 16.000 kuna, a vezan je uz hranu i piće za tu prigodu. Grobnički mesar poslao nam je račun za “grobničke kobasice delikatesa” koje su pojedene davne 2014. godine i 2016. godine, a do današnjeg dana nisu plaćene. Jučer smo, pak, zaprimili račun za uslugu održavanja javne rasvjete po ugovoru za 2016. godinu u iznosu 115.000 kuna, koja također nije plaćena. Ervin Radetić svojim je ponašanjem pokazivao vrlo lošu i neodgovornu poslovnu etiku u vođenju lokalne samouprave. Usluge za koje je i on sam potpisivao ugovore na kraju nije platio. Uz sve to, za vrijeme njegovog mandata nagomilani su dugovi prema Autotroleju i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke, piše u demantiju.

Novi list: Računi za dugove iz 2014. i 2016. stižu na naplatu

Novi list, 19.08.2017.

Nadalje, ističe se, prije samog početka posljednje sjednice Općinskog vijeća Jelenje, koalicija PGS-SDP-ARS-HSS-HNS-Akcija mladih je sve odluke zajednički usuglasila te je kako i priliči prijedlog vezan uz plaću načelnika i zamjenika zajednički predložen i izglasan.

– Načelnik u okviru svoje ovlasti i Statuta samostalno bira svoje savjetnike i stručnjake koji mu pomažu u donošenju odluka. Miljenko Fičor obavlja poslove savjetnika za gospodarstvo i poduzetništvo, Mark Kovačić obavlja poslove savjetnika za društvene djelatnosti, što je rečeno i obznanjeno javnosti i Op­ćinskom vijeću, a Nezavis­na lista svakako manipulira podacima i kontinuirano lažima obmanjuje javnost, ističu u koaliciji.

Novi list: Računi za dugove iz 2014. i 2016. stižu na naplatu

Vesela trojka Općinu Jelenje ostavila u dugovima – računi za dugove iz 2014. i 2016. stižu na naplatu.

Demantiju je priloženo i dodatno pojašnjenje načelnika Općine Jelenje, Roberta Marčelje (PGS).

– Navedena naknada neznatna je u odnosu na usluge koje je gospodin Miljenko Fičor već pružio u proteklih mjesec i pol dana, a pogotovo vezano za usluge koje se od njega očekuju u narednom razdoblju, ističe u pojašnjenju načelnik Marčelja.

Skip to content