I naši penzioneri dostojno predstavljeni u emsiji 60+ na Kanalu RI

U polusatnoj TV emisiji posvećenoj osobama treće životne dobi, ali i svima ostalima, predstavljene su Udruge umirovljenika Fužine i Jelenje. Udruga umirovljenika Jelenje broji više od 530 članova, te su uključeni tijekom cijele godine u razne aktivnosti i manifestacije na području naše općine.

– Udruga umirovljenika Jelenje osnovana je u 12. mjesecu 1996. godine. Danas brojimo preko pet stotina članova, a financiramo se većinom od članarina. Do sada smo uvijek dobivali i neka sredstva od općine, sukladno mogućnostima ali kakvo je sad stanje u Općini Jelenje nećemo dobiti ništa, niti postoje kakvi pozitivni znakovi u skorije vrijeme po tom pitanju – naglašava Anton Maršanić.

I naši penzioneri dostojno predstavljeni u emsiji 60+ na Kanalu RI

Udruga umirovljenika organizira zabavu za novogodišnje blagdane u kojoj su uključeni ples, večera, tombola, a tom prigodom pomažu sponzori i dobročinitelji, koji imaju sluha za treću životnu dob.

– Sada organiziramo izlet za 8. mart na otoku Krku, točnije mjestu Punat. Vozit ćemo se brodom, a za sve je predviđen ručak i živa muzika. Nadam se da ćemo se svi lijepo zabaviti, a to je samo jedan od izleta koje organiziramo tijekom godine – kaže Antun Maršanić.

I naši penzioneri dostojno predstavljeni u emsiji 60+ na Kanalu RI
Umirovljenici pomažu svojim članovima i prijateljima starijim od 80 godina, pa im prigodno, nekoliko puta godišnje, donesu darove i potrepštine. Članovi udruge veoma su aktivni pa sudjeluju gotovo u svim manifestacijama na području naše općine.

– Sudjelujemo na festivalu palente i sira, za tu prigodu gulimo krumpir i dijelimo poznatu palentu kompiricu uz grobnički sir. Također priključujemo se manifestaciji Mlikarica koja se održava jednom godišnje na Trgu mlikarice u Dražicama. Volimo da naše mjesto bude čisto i ugodno za život pa se redovito priključujemo akciji Zelena čistka – prepričava Antun Maršanić.

I naši penzioneri dostojno predstavljeni u emsiji 60+ na Kanalu RI

Udruga umirovljenika ima svoje prostorije u Jelenju, preko puta Župnog doma. Prostor su sredili prema svojim potrebama, a u planu uvođenje tečaja informatike za zainteresirane članove, kako bi bili u trendu s novijim tehnologijama i svoju starost učinili ugodnijom.

Skip to content