Održana 13. Grobnička balinjerada u Jelenju

Unatoč kišnom i oblačnom vremenu, organizirane su dvije vožnje te se nekolicina hrabrih maškara na karetima spustilo iz centra Jelenja prema Dražicama, do mosta na Sušici. Treba naglasiti kako Grobnička balinjerada njeguje tradiciju i čuva običaje maškaranja na ovome području. Naime, od davnina su se djeca vozila na karetićima koje su sami izrađivali, a tako je bilo i ove godine, pa su ponovo viđeni premijerni i maštoviti kućni uradci.

Nekolicina fotografija dostavljena od samih mještana:

– Na jelenskoj balinjeradi bilo je 40-tak sudionika s nekoliko vrlo zanimljivih alegorijskih kategorija, od Pirata z baze, tenka do Racing teama i pojedinaca koji su uspješno skončali 13. grobničku balinjeradu. Svi sudionici bili su nagrađeni peharima, medaljama i zahvalnicama – poručuju iz Udruge Jelenske maškare

Ni ove godine nije nedostajalo humora, kojega je mnoštvo gledatelja popratilo gromoglasnim pljeskom, a time i nadom da će druga godina biti još bolje posjećena, kako gledateljima tako i interesantnim sudionicima što je i cilj ove jedinstvene manifestacije na području općine Jelenje.

Skip to content