Ilegalni deponij krupnog otpada u Dražicama

Glomazni otpad već tjednima nepomično stoji u Podkilavačkoj ulici, svega pet stotina metara od strogog centra Dražica, odnosno sjedišta naše Općine. Na današnji dan ponovno je stigao e-mail na našu adresu s fotografijama razbacanog krupnog otpada u blizini kuća, na glavnoj prometnici koja povezuje naselja Dražice i Podkilavac.

Ilegalni deponij krupnog otpada u Dražicama

Fotografija deponija dostavljena od strane mještana Općine Jelenje na dan 26.07.2016. godine. Već tridesetak dana ilegalni deponij “ukrašava” našu Općinu.

Napominjemo da su mještani u nekoliko navrata javljali Općini Jelenje da se krupni otpad ukloni, međutim naša Općina je slijepa i gluha na vapaj svojih mještana.

– Svaka dva dana moramo mest staklo s ceste… Usred sela nalazi se smetlište pa ja to nisam nigdje vidio osim na Pehlinu… Ja ne znam koji je mozak to odobrio. Zašto ljudi plaćaju komunalije da imaju smetlište ispred kuće? – javlja susjed ilegalnog deponija.

Ilegalni deponij krupnog otpada u Dražicama

Ilegalni deponij očito ima zeleno svjetlo od Općine Jelenje. Slike su postavljane u više navrata na službene Facebook stranice Općine Jelenje. Do današnjeg dana smeće stoji na navedenoj lokaciji.

– I tako već mjesecima, a Općina unatoč višebrojnim žalbama ne intervenira na ovu sramotu usred Podkilavačke ulice. Žalosno. A vi koji bacate tu vaš otpad i prnje može vas bit sram. Pa gospodo moja, do kad ovako???? Ovako nešto bi i pred vašim vratima lijepo stajalo i ukrašavalo krajolik. – s razlogom negoduju ogorčeni mještani na službenoj Facebook stranici Općine Jelenje.

Općinsko vijeće Općine Jelenje, na sjednici održanoj 14. 6. 2016. godine donijelo je Odluku o usvajanju plana gospodarenja otpadom Općine Jelenje za razdoblje 2016.-2022. godine.

Ilegalni deponij krupnog otpada u Dražicama

Slika postavljena na službene Facebook stranice Općine Jelenje, dana 20. lipnja 2016. godine.

Kao što se vidi iz priloženog Općina Jelenje ne poštuje vlastiti plan gospodarenja otpadom kojeg je donijelo Općinsko vijeće. Tim planom se uređuje način zbrinjavanja komunalnog otpada i ostalog otpada. Time načelnik Ervin Radetić dokazuje da ne poštuje vlastite odluke i da je plan koji je donijet na zadnjoj sjednici Općinskog Vijeća tek mrtvo slovo na papiru.

Otpad i gospodarenje otpadom postalo je jedno od ključnih problema moderne civilizacije te neizbježna posljedica modernog načina života. Isto tako, to je jedno od prioritetnih pitanja vezano uz zaštitu okoliša na svim institucionalnim razinama – stoji u dokumentu Izvješće o provedbi plana gospodarenja otpadom za 2015. godinu.

Skip to content