Intervju: Robert Marčelja – Jamčim da neću ostaviti našu općinu obezglavljenu kao što se to desilo u proteklom mandatu

Kakav izborni rezultat očekujete i zašto?
PGS Jelenje je pripremajući se za lokalne izbore neprestano bio u kontaktu s mještanima, a najveći intenzitet smo posvetili zadnjoj godini mandata, prije izbora. Stoga pripremajući program upravo prema potrebama naših mještana smatram da ćemo dobiti povjerenje većine jer Nova snaga Jelenja predstavlja spoj mladosti i iskustva, odnosno ljude koji svojim idejama vuku naprijed kako bi našoj zajednici bilo bolje. Vjerujem u pobjedu zato što se rad, marljivost i transparentnost cijeni, a javnosti smo predstavili kompletan program razvoja Općine Jelenje. Sve ono što namjeravamo napraviti kroz iduće mandatno razdoblje nalazi se upravo u brošuri Nova snaga Jelenja. Na 24 stranice mještanima i svoj zainteresiranoj javnosti, javno i transparentno iznijeli smo sve projekte, a navedena brošura nastala je upravo u suradnji s mještanima i njihovim potrebama. Svi projekti PGS-a Jelenje dotiču se naših mještana i napredak Općine Jelenje je zagarantiran na svim razinama. Glasajući za mene kao načelnika i moje suradnike u Općinskom vijeću mještani dobivaju sigurnost i garanciju da će četverogodišnji mandat biti razdoblje prosperiteta i napretka i jamčim da neću ostaviti našu općinu obezglavljenu kao što se desilo u proteklom mandatu.

Intervju: Robert Marčelja - Jamčim da neću ostaviti našu općinu obezglavljenu kao što se to desilo u proteklom mandatu

Nova snaga Jelenja: www.robertmarcelja.com

Zbog čega niste u koaliciji sa SDP-om?
Bili smo u kontaktu s vodstvom SDP-a Jelenje, pred gotovo godinu dana i dali im do znanja da na izbore idemo sa svojim kandidatom, međutim, SDP Jelenje se s time nije složio i nije podržao mene Roberta Marčelju kao kandidata za načelnika. Mišljenja sam da je onda najpoštenije, pred naše birače izaći samostalno i odmjeriti snage.

Intervju: Robert Marčelja - Jamčim da neću ostaviti našu općinu obezglavljenu kao što se to desilo u proteklom mandatu

Robert Marčelja: Samo uz socijalni dijalog i međusobno povjerenje možemo učiniti sva naša mjesta poželjnima za ugodan život.

Što su prioriteti u vašemu izbornom programu?
Kao budući načelnik najviše energije ću uložiti u stvaranje uvjeta za kvalitetniji razvoj gospodarstva u Općini Jelenje. Neprestano ću biti u kontaktu s postojećim gospodarstvenicima i dati sve od sebe da novi investitori dođu u našu Općinu. Stabilno gospodarstvo je preduvjet za povećanje proračunskih prihoda, a kvalitetnijim punjenjem proračuna omogućit ćemo realizaciju našeg programa. Pokretač razvoja bit će naše poduzetničke zone u Dražicama i Podhumu. Komunalni radovi i daljnja izgradnja Općine Jelenje zacrtani su kao najvažnija karika u lancu svih naših razmišljanja. Namjeravamo urediti šetnicu kod Izvora Rječine i planiramo proširiti kapacitet jelenskog groblja. Zatim planiramo urediti Kovačiju. Najvažniji projekti za Podkilavac vezani su uz izgradnju trga Dejana Ljubasa i butige. Naša je zdravstvena ustanova u Dražicama u vrlo lošem stanju, stoga želimo što prije započeti sanaciju iste. Postojeća dječja igrališta želimo obnoviti i učiniti ljepšim mjestom za igru i zabavu naših mladih sumještana. Želimo riješiti problem bujičnih potoka koji otežavaju život naših mještana. Naši se planovi u komunalnoj infrastrukturi jednako odnose na sva mjesta na području općine. Komunalnih radovi poboljšat će život, gospodarsku sliku, kao i prepoznatljivost općine. Osim gospodarskih i infrastrukturnih planova, važan aspekt našeg rada bit će usmjeren i na svakodnevicu u Općini Jelenje. Ciljana su skupina brojne civilne udruge koje djeluju na području Općine Jelenje. Kroz minulo razdoblje njihov se glas nije čuo u onolikoj mjeri u kakvoj bismo ga mi željeli čuti. Upravo zato ćemo vrata naše administracije otvoriti njima, kako bi otvoreno sudjelovali u kreaciji našeg zajedničkog života. Samo uz socijalni dijalog i međusobno povjerenje možemo učiniti sva naša mjesta poželjnima za ugodan život. Kompletan program pogledajte na: https://goo.gl/kkXsXh

Intervju: Robert Marčelja - Jamčim da neću ostaviti našu općinu obezglavljenu kao što se to desilo u proteklom mandatu

Kako komentirate činjenicu da se bivši načelnik Ervin Radetić našao kao zamjenik sestri na nezavisnoj listi i kako procjenjujete da će na to reagirati birači u Općini Jelenje?
Kako ste u samom naslovu napisali bivši načelnik, tako će i ostati. U neprestanom kontaktu naši mještani su ostali šokirani načinom na koji način se obnašala vlast, a još više njihovim bježanjem i napuštanjem čelnih mjesta u našoj općini. Smatram da je Nezavisna lista Radetić propao projekt iz više razloga:

  1. Podcjenjivali, napadali i tukli su naše mještane te pokrenuli niz sudskih postupaka protiv udruga i mještana s područja naše Općine. Većina njih je sada odbačena, što znači da su ti postupci bili neosnovani i da je to bio hir bivšeg načelnika Ervina Radetića.
  2. Izolirali su Općinu Jelenje od svih bitnijih institucija.
  3. Proračun Općine Jelenje pao je u njihovom mandatu gotovo za 7 milijuna kuna.
  4. Niti jedan projekt u njegovom mandatu nije zgotovljen, sve se radilo kampanjski, pritom ne birajući sredstva, niti promišljajući što će biti u budućnosti.
  5. Brat i sestra cijelo vrijeme usko surađuju, i isplaćuju si proračunska sredstva, pritom ne poštujući zakon. Zbog toga je Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Ervina Radetića, a prema svemu sudeći Vanda Radetić Tomić morat će vratiti isplaćena sredstva za uređenje Jelenskih novina u proračun Općine Jelenje.

Što se tiče nezavisne liste zaključujem na način kako bi naši stari rekli: “Jedan put se more poć z materun spat, a dva put nikako”.

Intervju: Robert Marčelja - Jamčim da neću ostaviti našu općinu obezglavljenu kao što se to desilo u proteklom mandatu

Novi list, 07.05.2017. – Općina koja je ušla u hrvatsku političku povijest nakon što je u jesen prošle godine načelnik dao ostavku i otišao raditi kao brodski liječnik.

Skip to content