Video: Marčelja – Planinarski putevi i biciklističke staze uz izvor Rječine omogućit će da Općina Jelenje bude prava vikend destinacija

Planinarski dom Hahlić jedan je od najljepših u Hrvatskoj. Međutim, smicalice prethodne vladajuće garniture u Općini Jelenje dovele su gotovo do nemogućnosti njegovog funkcioniranja. Planinare i ljubitelje prirode često puta znala su zateći zatvorena vrata. To u budućnosti želimo promijeniti, naglašeno je u videoprilogu Roberta Marčelje, kandidata za načelnika Općine Jelenje.

– Mišljenja sam da planinarski dom Hahlić mogu voditi isključivo planinari jer oni najbolje poznaju tematiku i potrebe za kvalitetno funkcioniranje. Sadašnji odnos općine i planinara svakako nije onakav kakav bi trebao biti – kazao je Marčelja.

Uz Hahić, važan prirodni čimbenik u životiu Općine Jelenje je izvor Rječine. Popularno mjesto za izlete trenutno je u zapuštenom stanju, a plan je učiniti ga još ugodnijim za provođenje slobodnog vremena. Mjesto okupljanja i njegov prilaz valja urediti, odnosno prilagoditi ga potrebama i razonodi korisnika. Mjesta za roštiljanje, dječje igralište, klupice za odmor.

– Želim da Općina Jelenje bude i vikend-destinacija za odmor naših mještana, ali i ljudi iz Rijeke i okolice. Svjesni potreba svih naših gostiju, želimo urediti izvor Rječine zajedno sa ostalim  turističkim sadržajima. Posao neće biti jednostavan, ali korak po korak možemo učiniti Jelenje još boljim mjestom za odmor i rekreaciju – naglasio je Marčelja.

Video: Marčelja - Planinarski putevi i biciklističke staze uz izvor Rječine omogućit će da Općina Jelenje bude prava vikend destinacija

Odmora i rekreacije svakako neće nedostajati uz popravljanje postojećih i uvođenje novih planinarskih puteva odnosno biciklističkih staza. Grobničke Alpe želimo iskoristiti za još bolju promociju naše Općine koja po svom prirodnom položaju ima sve preduvjete za postati pravom turističkom atrakcijom.

– Želimo pomoći ljudima koji žive od turizma kroz poticaje za uređenje svojih smještajnih kapaciteta. Cilj ih je dostojno predstaviti turističkoj karti Hrvatske kroz adekvatno oglašavanje. Iz svojeg iskustva znam da je usmena predaja najbolja preporuka, a od svakog našeg gosta cilj je čuti samo pozitivne dojmove o boravku u Općini Jelenje.

Skip to content